61SAAT HABER-Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Atatürk Köşkü’nde Trabzonlu basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında buluştu.
Toplantının ardından 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mı?, Özak’ın belediye başkanlığı konusunda isminin geçmisene ve AK Parti MKYK’da kimleri yazdığını açık bir dille cevapladı.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI KOYACAK MI?
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı ile ilgili soruya Başkan Gümrükçüoğlu, “Henüz bir tarih vermiyorum. Zamanı geldiğinde açıklayacağım. . Bütün bunları bir siyasi kuruluş ve siyasi teşkilatlandırma içinde kim kararlaştırır o siyasi teşkilatlanmanın genel başkanı yöneticileri” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞDA ÖZAK’IN İSMİNİN GEÇMESİNE NE DİYOR?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski Bakan Faruk Özak’ın isminin geçmesi ile ilgili olarak ise Başkan Gümrükçüoğlu, “Hepsi bütün kıymetli yetişmiş insanlarımız, bütün Trabzon değerlerinin zikredilmesi beni son derece sevindirir. Üzmez. İsmen sorduğunuz için Faruk Özak’ın isminin de kendisinin de benden çok daha iyi bu konuyu belediye başkanlığı vazifelerini ifa edeceğine eminim” dedi.

MERKEZDE KURULACAK BELEDİYENİN BAŞKAN ADAYINI KİM BELİRLEYECEK?
Merkezde kurulacak belediye başkan önerisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı tarafından belirlenip belirlenmeyeceği şeklindeki soruya ise Gümrükçüoğlu, “Ben AK Parti’de demokratik teamülün parti içerisinde kurulduğunu yaşadım. Orda ki demokratik teamül her hangi bir belediye başkanını belirler. Yani tek başına ir Büyükşehir Belediye Başkanı, Merkez ilçelerin veya diğer yerlerin belediye başkanını belirleyemez. Öneride bulunur dolayısı ile o partide ki mekanizmalar yerlerine yerleştirir” diye konuştu.


AK PARTİ’NİN ANKETİNDE KENDİSİYLE İLGİLİ NE SONUÇ ÇIKTI
AK Parti İlçelerde beldeler, AK Parti’nin oylarının belediye başkanından daha fazla olduğu şeklinde bir anket yaptırdığı şeklindeki iddialarla ilgili olarak ise Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yapılan araştırmayla ilgili bilgisinin olmadığını kaydetti.


AK PARTİ MKYK’YA KİMLERİ ÖNERDİ?
Genel Merkez’de düzenlenen son aylık toplantıda MKYK için bir isim önerip önermediği şeklindeki soruya Başkan Gümrükçüoğlu şu şekilde yanıtladı:
“Genel merkezdeki en son aylık toplantıda, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, İl Başkanları, Hanım Kolları başkanları onlara dağıtılan bir formda MKYK’da görmek istediğiniz isimleri 50 kişiye kadar yazabilirsiniz dendi. Bizde yazdık. Diğer tüm kıymetli katılımcılar da yazdı. Ben şehrimin tüm milletvekillerini yazdım. Eski yeni. Türkiye7nin bir çok değeri var, Komşu illerden bölge illerden diğer Türkiye illerinden Bakanlarımızdan saydığımız hizmetini müşade ettiğimiz bütün değerler var. 50’yi doldurdum yani”




KAYNAK: 61SAAT.COM