Gümrükçüoğlu, Memur-Sen Trabzon Şubesi'nin düzenlediği kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada, 61 projenin 10 tanesine başlamadıklarını belirterek, "Ama 61 projenin yanında 17 projeye daha başladık ve sayıyı 78'e çıkardık. Bu işleri neden yaptık- Çünkü şehrin günlük yapısı bunu icap etti. O yüzden 61 projede olmayan ancak icap eden projeleri yaptık. Diyorlar ki bu 61 projenin büyük çoğunluğu günlük yaşayışın işleri. Onu o zaman niye söylemiyordunuz- Ama bugün siyaset yapmak için söylüyorsunuz. Ama halk sizin bu söylemlerinize itibar etmiyor. Çünkü halk yapılanları görüyor ve yaşıyor" diye konuştu.

Bazı siyasetçilerin mezarlıklarda yapılan düzenlemeleri ve mezarlık bilgi sistemine geçilmesini proje olarak kabul etmediğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Mesela diyor ki, 'mezarlıklara yapılan hizmeti proje mi saymak gerekir-' Saymak gerekir. Mezarlıklar pislikten geçilmiyordu. Her dini bayramda düzenlenip temizleniyor. Oraya giden vatandaşımıza tekerlekli sandalyesi takdim ediliyor, kolonyası tutuluyor, şekeri tutuluyor, çiçeği takdim ediliyor, ama sırf bunlar yapılmıyor. Öyle bir kent bilgi sistemi yerleştiriyoruz ki, Türkiye'nin bu konuda en ileri belediyelerinden biri oluyorsun. Mezarlıklar ecdadımıza layık hale getiriliyor. Oturduğunuz yerde internete giriyorsunuz ve hangi mezarlıkta, nerede yer var, nereden yer alabilirsiniz veya akrabanızın mezarı nerede, bakabiliyorsunuz. İsim, soy isim bilgilerini giriyorsunuz, mezarlığa nasıl ulaşabileceğiniz yazıyor. Fotoğrafını görebiliyorsunuz. İnternet üzerinden Yasin-i Şerif'i de okutabiliyorsunuz."