Has Parti Trabzon Merkez ilçe Başkanı Cemal Yıldız düzenlediği basın toplantısında Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yüklendi. Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü, “Memurlara üç kuruş zammı çok gören, bu zammın verilmesi durumunda Türkiye'nin Yunanistan'ın durumuna düşeceği tehdidinde bulunan, hükümet yetkilileri "öğretmenler zaten az çalışıyor" diyerek, toplumun diğer kesimleri ile memur ve öğretmenleri karşı karşıya getirmeye çalışılıyor. Sayın Başbakan'ın bizden iyi bilmesi gerekir ki, öğretmenlik, sadece 15 saat çalışılan bir meslek değildir. Bu yüzden fazla maaş aldıkları şeklindeki bir beyanı da, en azından insaf ve vicdan ölçüleriyle bağdaştırmak mümkün değildir.

ZAMMI HÜKÜMET VERMEDEN GERİ ALDI

Ayrıca, hepimizin yetişmesinde büyük emek ve katkıları olan çok saygın bir mesleğin mensuplarının, değerli öğretmenlerimizin, böylesine ucuz, günlük siyasetin malzemesi yapılmak istenmesini de, çok yanlış buluyoruz. HAS Partinin ön görmüş olduğu zam yüzde 13 dür. Zaten memur 2nci altı aylık dönemde vergi dilimi bakımından %20’yi yakalamıştır. Dolayısı ile 2’nci altı aylık zammı hükümet vermeden geri almıştır.

RENDEVU CEVABI GELMEDİ

Şimdi de Trabzon’umuzu ve Trabzonluyu ilgilendiren bir konuya parmak basmak istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’umuzun çok önemli ve çok değerli bir konuğu vardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu, Sayın Cumhurbaşkanının Trabzon’a geleceği,  günler öncesinden belli idi. Sayın Cumhurbaşkanını Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık Karşılamıştır. Ve Trabzon da ki çalışmalarına eşlik etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı gerekli ziyaretleri yaptıktan ve konferansını verdikten sonra Trabzon Belediye başkanını ziyarete gitmek istemiş, ancak kendisinin makamında olmadığını, vekilinin kendisine vekâlet ettiğini öğrenince ziyaretten vazgeçmiştir. Bu Olaya hadi canım sende ne olmuş yani deyip geçemeyiz. Sayın Belediye Başkanımız çoğu zamanını il dışında geçirdiğini biz de basından takip ediyoruz. Ama sayın başkanım el insaf sizin sorumlu olduğunuz şehre bir Cumhurbaşkanı ziyarete geliyor. En azından protokole katılmanız gerekirdi.

Sayın Belediye başkanımıza soruyoruz böylesine önemli bir günde nerdeydi.

Ve yine biz HAS Parti Merkez İlçe olarak Kongremizden hemen sonra Belediye Özel Kalem Müdürlüğünden 2 kez randevu talep etmiş olmamıza rağmen bize hala geri dönüş yapılmamıştır.

TRABZON’UN MESELELERİNE DUYARLI BİR PARTİYİZ

Biz HAS Parti olarak Trabzon’un meselelerine duyarlı bir partiyiz. Trabzon’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve katkı sağlamak adına bu randevuyu talep etmiştik. Acaba Sayın Başkan Trabzon un meselelerini görmek veya tartışmak istemiyor mu? Muhalefeti göz ardı ederek bir yere varamazsınız sayın başkan.”