AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar,  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti MKYK kararı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TRABZON'DA DAVUTOĞLU SEVİNCİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti Genel Başkan ve yeni Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklanmasının ardından bir kutlama mesajı yayınladı. Halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içindeki önemli isimlerle yaptığı istişare ve eğilim yoklaması sonrasında Ahmet Davutoğlu’nun adaylığını açıkladığını dile getiren İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, “2001’de, AK Parti’yi kurarak değişime öncülük eden Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’tan itibaren Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkacak. Başbakanımızın yerine hükümeti kurma ve partiye genel başkanlık yapma görevini de, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu yürütecek. Sayın Ahmet Davutoğlu, akademik bazda yaptığı çalışmalarla adını tüm dünyaya duyuran bir isim ve Dışişleri Bakanlığı gibi kritik bir görevi başarıyla yerine getirdi. Sayın Davutoğlu’nun bütün partililerin de olurunu alarak, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevine geleceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur” dedi.

AK PARTİ TARİH YAZMAYA DEVAM EDECEK

Günnar sözlerine şöyle devam etti.  “Kurulduğu günden itibaren bu büyük millete önemli tarihleri yaşatan Adalet ve Kalkınma Partisi, bugünden sonra da tarih yazmaya devam edecektir. Merkez yürütme kurulu toplantısı sonucunda 25’inci Başbakanımız ve 12’inci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından genel başkan adaylığı açıklanan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu sonuna kadar destekliyoruz. 2009 yılından bu yana yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı görevinde yapmış olduğu önemli çalışmalar ve politikalar için kendisine teşekkür ediyoruz. Ülkemizde 13 yıldır devam eden reform çalışmalarına Davutoğlu’nun da bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz. AK Parti tarih yazmaya devam edecektir.  Genel Başkan ve Başbakan Adayımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na çıktığı bu önemli yolda başarılar diliyoruz. Sürecin, sayın Bakanımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza, Trabzon’umuza, ülkemize, insanımıza, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.