CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişiklik referandumunda ‘evet’ çıkması halinde yaklaşık 2 milyon 500 bin memurun ‘Kamu Çalışanı’ statüsüne alınarak iş güvencelerinin ortadan kalkacağını ve hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılabileceğini söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında Vakfıkebir ilçesindeki mitingde halka seslenen Pekşen, “Memur arkadaşlarım iyi dinlesin. Referandumda ‘evet’ çıkması durumunda onlar için çok kötü şeyler olabilir. Referandum sonrası AKP, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu ortadan kaldıracak. Böylece yaklaşık 2 milyon 500 bin memur ne olduğu belli olmayan ‘Kamu Çalışanı’ statüsüne geçirilecek. Böylece memurların bütün iş güvenceleri ortadan kaldırılacak. Bu statüyle birlikte insanların memuriyetten atılması kolaylaşacak. Tamamen iktidarın keyfine bırakılacak. Buradan bütün memurları uyarıyorum referandumda ‘evet’ demek kendi sonunuzu getirmektir.” dedi. 
Cumhurbaşkanının geçen yıl Sarayda Oda ve Borsa Başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki açıklamalarını hatırlatan Pekşen, “Bakın Cumhurbaşkanı ne diyor, ‘Devletin malı deniz yemeyen domuz, girdin mi içeri ölene kadar orada kal. Böyle bir şey olmaz. Bu insanları sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? İhbar, kıdem tazminatlarını veririsin, başının çaresine bak dersin’ diyor. Kim için diyor bunları? Devlet memurları için diyor. Evet devletin malını yiyen domuzdur. Ama hakkıyla, emeğiyle memur olmuş insanlar değildir o domuzlar. Devleti yandaşlara arpalık olarak peşkeş çekenler ve devlet imkanlarıyla zenginleşenlerdir o domuzlar.” ifadelerini kullandı.

Pekşen, “Bakın bunlar memurların iş güvenliğini kaldırıyorlar ama yandaşlara peşkeş çekilen, yağmalanan devlet mallarının bütün yükünü de memura yıkıyorlar. Bu kadar mı? Memurların iş güvencesini kaldırıyorlar ama Cumhurbaşkanı yardımcılarına ve bakanlara her türlü adi suç için dokunulmazlık getiriyorlar. Memuru işten at ama her türlü ahlaksızlığı yapan yandaşa koruma getir.” diye devam etti.
Şimdi buradan memur kardeşlerimi uyarıyorum diyen Pekşen, “Eğer bu referandum değişikliğinde ‘evet’ çıkarsa başınıza neler gelecek bir düşünün. Türkiye’nin önüne konulacak ilk iş Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilmesidir. OHAL döneminde olduğumuz için hiçbir hukuki engelle de karşılaşmadan memur güvencesi kaldırılacak ve memur tanımı değiştirilecektir. Bunca yıl emek vererek, KPSS’ye girerek memur olmuş insanların işi, ekmeğiyle oynanacak. Memuriyet güvencesinin tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor. Keyfi bir şekilde işten çıkarılacaksınız. İşinize ekmeğinize sahip çıkmak için, hukuki statülerinde olumsuz bir değişikliği önlemek için referandumda ‘HAYIR’ demelisiniz. Aksi taktirde kendi ayağınıza kurşun sıkmış olursunuz. ” diye konuştu.

Referandumda ‘evet’ çıkması halinde bu işin dönüşü olmadığının altını çizen Pekşen konuşmasına “Yeni anayasayla birlikte Meclisin de yetkilerinin ortadan kalkacak. Atık sizin hakkınızı savunacak bir Meclis’te olmayacak. Bu nedenle milletvekillerine gelseniz dahi hiçbir şey yapılamayacak.”  diye devam etti. 

Gelelim emekli vatandaşlarımızın sorunlarına diyen Pekşen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Türkiye en yüksek emekli maaşı alan ülke’ açıklamasını hatırlatarak, “Emekli maaşları Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücretin altına düşmüştür. Emekli geçim sıkıntısı içindedir. Pazara gidip filesini dolduramıyor. Bayramda torununa harçlık veremiyor. Ama Sayın Bakan ne diyor? ‘OECD ülkeleri arasında en yüksek maaşı bizim emekliler alıyor’ diyerek emeklilerimizle dalga geçiyor.” dedi.

Buradan soruyorum diyen Pekşen, “Bu anayasayı kim yazdı, bu anayasa kimin anayasası? Ama cevap yok. Bu anayasada memur yok, işçi yok, esnaf yok, emekli yok, gençler yok, bu anayasada millet yok. Bu anayasada ahlak yok bu anayasada vicdan yok.” ifadelerini kullandı.

‘16 Nisan Referandumda HAYIR diyerek ülkemize, geleceğimize sahip çıkalım’ diyen Pekşen halka, referandumda HAYIR diyelim çağrısı yaptı.