CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı tarafından "Suriye gerçekleri, terör ve Türkiye" adlı bir panele katılmak üzere Trabzon’a gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Onur Öymen’in, Trabzon’dan ayrılmak üzere geldi Havalimanı VİP salonunda Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile arasında dikkat çeken bir diyalog gerçekleşti.
Tesadüfen VİP salonunda karşılaşan ikili bir birine selamlaştıktan sonra Öymen, başkan Gümrükçüoğlu’na dönerek,  “Başkan, Trabzon gerçekten çok güzel bir şehir olmuş. Sizi tebrik ediyorum” dedi. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde karşılık verdi.



CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın da bulunduğu ortamda, Öymen’in bu sözlerini Kaya, gülümseyerek takip etti.  Başkan Gümrükçüoğlu, daha sonra ortamda bulunanlara dönerek, ”Sayın Öymen ile biz Türkiye Büyük Milet Meclisinde Komisyonlarda, birlikte çalışma fırsatı bulmuştuk. Kendisi çok değerli bir insandır” dedi. .
konuşmanın akabinde, Öymen, bir kez daha başkan Gümrükçüoğluna, “Trabzon’da ki değişim, gözüküyor. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” diyerek övgü yağdırdı.
İkili daha sonra aynı uçağa binerek yolculuk boyunca sohbete devam ettiler.  Öymen ve Gümrükçüoğlu, İstanbul’a gitti.