Sohbetlerinde siyasi yorum yapmaktan özenle kaçınan Nihat Hatipoğlu canlı yayında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hatipoğlu canlı yayında 'İyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan var' diyerek bu söyleminin sebebini de açıkladı.
 
Siyasi yoruma girmemeye çalıştığını söyleyen ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, CNN Türk'te katıldığı bir programda ilk kez siyasi bir yorumda bulundu.
 
'İYİ Kİ ERDOĞAN VAR'
 
Hatipoğlu Ortadoğu'daki durumu yorumladığı açıklamasının ardından "Cumhurbaşkanı iyi ki var dediğiniz de 'Nihat Hoca'ya bak!' diyorlar ama iyi ki var!" yorumunda bulundu.
 
Bu yorum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen sunucu "Recep Tayip Erdoğan için iyi ki var diyor musunuz gerçekten?" diye tekrar sordu.
 
Bunun üzerine de Hatipoğlu sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek "Ben bunu bir Müslüman refleksi ile insan refleksi ile söylüyorum. Çünkü Ortadoğu'yu görüyorum. İslam aleminin nasıl bir kriz yaşadığını görüyorum ve en azından bizi bu kavgalardan bu savaştan uzak tutmaya çalışanlar var diyorum" dedi.
 
'BAHÇELİ HALKI SOKAĞA DÖKMEDİĞİ İÇİN...'
 
Bu sözlerinin ardından sözüm bitmedi diye ekleyen Hatipoğlu tarafsız olduğuna izleyicileri inandırmak için şu sözleri söyledi:
 
İyi ki Devlet Bahçeli de var diyorum. Bunu konuşmak problem Türkiye'de bir din adamı konuşamaz. Ya niye konuşamasın. Bir doktor konuşur mühendis konuşur din adamı konuşunca sorun oluyor. Din adamı konuşurken ey vatandaş gel buraya oy ver demiyor ama doğru olan bir hareketi ben övmek zorundayım. Niye iyi ki Devlet Bahçeli var diyorum. MHP'li olduğum için falan değil. Kobani eylemleri sırasında halkı sokağa dökmediği için…