Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balyoz Planı Davası ile ilgili hukuki sürecin henüz tamamlanmadığının altını çizerek; "Herkesin hukuki sürece, hukuki süreç olarak saygı göstermesi gerekir" dedi.

Davutoğlu New York'ta düzenlediği basın toplantısında, aksi tartışmaların Türkiye'yi yeniden tartışmalara ve iç türbülansa sokacağı uyarısında da bulundu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

"Herşeyden önce bir mahkeme kararı sözkonusu. yani hukuki bir süreç neticesinde bir mahkeme, kararını beyan etti. Ancak bu hukuki süreç nihayete ermiş değil. Yargıtay aşaması var, temyiz imkanları var. Dolayısıyla bütün açıklamalarda herkesin, hepimizin çok dikkatli olması gerekir. Bu noktada da mahkeme kararına saygı duymak hepimizin görevi, ancak, dediğim gibi bir temyiz aşaması var. O temyiz aşaması da neticelenene kadar bu mahkeme kararı mutlak değil. Dolayısıyla herkesin bu hukuki sürece, hukuki süreç olarak saygı göstermesi, ancak siyasal olarak da kim ne, amaç güderse gütsün milletin iradesini yansıtan sivil siyasete karşı yürütülecek her türlü çaba karşısında da tam birlik olması lazım siyasilerimizin, demokratik güçlerimizin. Bu konuda gösterilecek bir zaaf, Türkiye'yi, tekrar iç türbülanslara sokar. Bu konuda kararlı bir şekilde herkesin, bundan sonra sivil siyaset ve demokrasinin yerleşmesi, kökleşmesi konusunda ortak bir tavır sergilemesi elzemdir. "