İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son 4 günde Trabzon’da iki kere protesto edildi.  2 protestoda da kelimenin tam anlamıyla şok olan Bakan Şahin ilk olarak memleketi Ordu’da katıldığı bir programın ardından Trabzon’a gelerek Havayoluyla Ankara’ya gitmek isterken uçakta protesto edilmişti.

Pazar günü meydana gelen olayda yolcular rötardan, uçağa geç binen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i sorumlu tuttu. Uzun bir süre alkış ve ıslıkla devam eden protestoyu tezahürat sanan Şahin durumu anlayınca uçaktan inerken, başka bir uçakla İstanbul’a gitmişti. THY'den gecikmenin nedeninin bakan olmadığı açıklaması geldi.
Bakan Şahin’e Trabzon’da ikinci protesto ise dün Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde yapılan hain saldırı sonucu şehit olan 8 askerden Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Trabzon'daki cenaze töreni sonrasında yaşandı.
Bakan Şahin şehit babası ile birlikte bir süre kalabalığın arasında yürüdü. O sırada kalabalıktan protesto sesleri işitiliyordu ancak çok önemli bir durum yoktu.

Bakan Şahin arabasına binince kalabalıktaki ses yükselmeye başladı. Bunun üzerine etraftaki polisler Bakana devam edin çağrsı yapınca Bakan Şahin'in aracı tören alanından uzaklaştı.
Şahin'in gidişinden sonraysa vatandaşlarla güvenliği sağlamaya çalışanlar arasında kısa süreli arbede yaşandı.