CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi’nde bir açıklama yaptı. Koç, “Ulusal güvenliğimizin girdiği sıkıntıların altında artık Sayın Başbakanının gittikçe bunalan bir tablo altında olduğunu görüyoruz. Kısaca özetlemek gerekiyorsa AKP ülkeyi yönetemiyor” dedi.

Türkiye’ye dönük bölücü terör saldırılarının yeni bir aşamaya geçtiğine dikkati çeken Koç, PKK’nın kurtarılmış bölgeler oluşturulma gayretinde olduğunu ve iki-üç haftadır Şemdinli, Çukurca, Beytüşşebap bölgelerinde kalıcı olmak için tüm imkanlarını iç ve dış destekle sürdürdüğünü söyledi. “Her gün evlatlarımızı kaybediyoruz. Dün, sürece yeni bir boyut daha eklendi” diyen Koç, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK militanlarınca kaçırıldığını hatırlattı. Türkiye’de ilk kez seçilmiş bir milletvekilinin kendi seçim bölgesinde yolunun kesildiğini ve silahlı teröristlerce kaçırıldığını ifade eden Koç, “Olay tüm boyutlarıyla vahimdir. Başbakan ve iktidar konunun vahametinin üzerini örtmeye çalışıyor. ‘Her şey kontrolümüzde’ açıklamaları Sayın Başbakana ait. Bu sözleri kendisini dinleyen ve alkışlamak zorunda olanlara dahi inandırıcı gelmiyor artık. AKP Sözcüsü Sayın Hüseyin Çelik, ‘Bir milletvekili kaçırıldı. Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis olağanüstü toplantıya çağrılamaz, toplanamaz’ gibi sıkıntılı bazı ifadelerle kendi iç dünyasını yansıtıyor. Sayın Başbakanın yine açıklamaları sırasında milletvekilinin kaçırılması ile ilgili ‘Bu beklenen bir olaydı’ açıklaması var. Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasından önce PKK tarafından 1990-2010 yılları arasında tam 154 yurttaşımız kaçırılmış ve alıkonulmuştur” diye konuştu.

Son bir yılda 145 kişinin kaçırıldığını ve geçici sürelerle alıkonulduğunu hatırlatan Koç, şu anda PKK’nın elinde 26 vatandaşın tutulduğunu ve bunlardan 8’inin kamu görevlisi olduğunu söyledi.