İnce, partisinin Bandırma ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. İnce, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, "Esed'in Esad olduğu dönemlerde Başbakan Erdoğan ile Bodrum'da tatil yapıyorlardı. Ortak bakanlar kurulu toplantısı yapılıyordu. Ailece görüşülüyordu, Fenerbahçe Şam'a gidiyordu. Şimdi dostluk politikası gitti, yerine savaş tamtamları başladı. Esad, Esed oldu. Çakma dünya liderini anlatmaya çalışırsanız gelinen nokta budur" diye konuştu.

İnce, kameraman Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılması ile ilgili, "Şimdi buna farklı anlamlar yükleneceğini herkes biliyor. Ama burada ortaya ahlak çıksın, dürüstlük çıksın. Bel altı vuruşlar çıkmasın. Hinlik, cinlik aranmasın. Hükümetin yapamadığını, bütçesi, istihbarat teşkilatı olmayan vekiller yaptı" dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile ilgili görüşlerini de aktaran İnce, "Bu ülkede askerinin başına çuval geçirdiler, denizde gemisini vurdular, havada uçağını düşürdüler; bunların hiç birisine başbakan cevap veremedi. Ortadoğu'nun jandarması olmuş Türkiye, bu konumundan kurtulmalıdır. İsrail bölgede terör estiriyor. Türkiye'nin buradan başı dik çıkacağına inanmıyorum. Çünkü hükümet düzgün politika uygulamıyor. Beceriksiz, çapsız Dışişleri Bakanının Türkiye'yi önümüzdeki günlerde hangi maceralara sürükleyeceğini hepimiz göreceğiz" diye konuştu.

Son dönemde gündemde olan idam tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Muharrem İnce, suçun karşılığının ceza olduğunu belirterek, "İdam bir öç almadır, yok etmedir. Ceza hukukunda böyle bir kavram yok. İdamı getirsen bile Öcalan'ı idam edemezsin. Bir siyasetçi yalan söyleyebilir. Terörden bıkmış insanları aldatmak bir siyasetçinin işi olabilir, ama devlet adamının işi olamaz. Başbakan da siyasetçi gibi değil, devlet adamı gibi davranmalıdır" ifadelerini kullandı.