Bakanlık’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, “Ulusal egemenliği azımsamak, uluslararası ilişkilerin temel kurallarını ihlal etmek ve devletler ile yetkililer arasındaki ilişkilerin temel düzenlemelerini ihlal etmek ne Türkiye’nin ne de başka bir ülkenin çıkarına olur” denildi.

 

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, açıklamada, “Bütün bunlar Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi ve onayı dışında gerçeklemiş, bu ziyaret için resmi ve diplomatik kanallar kullanılmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

DAVUTOĞLU KERKÜK'E GİTTİ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüşmeler yapmak üzere Erbil'de bulunan Bakan Davutoğlu bu sabah sürpriz bir kararla Kerkük'e gitti.

 

Beraberindeki heyetle Erbil’den Kerkük'e geçen Davutoğlu'nun ziyareti güvenlik açısından gizli tutuldu. Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşah Salihi ile görüştü.

 

75 YIL SONRA BİR İLK

Bakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "75 yıl aradan sonra Kerkük'e gelen ilk Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olmanın gururunu yaşıyorum" diye yazdı. Davutoğlu, "Kerkük Irak'ta Türkmen, Kürt, Arap kardeşlerimizin huzur içinde yaşadığı ebedi bir barış şehri olacak" ifadesini kullandı.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'i ziyaretinden de bir fotoğrafı paylaştı.

 

Davutoğlu'ndan önce en son Tevfik Rüştü Aras dışişleri bakanı sıfatıyla Kerkük'e gitmişti