AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yol kesen PKK'lı teröristlerle BDP'li milletvekillerinin birlikte görülmesiyle ilgili, ''PKK'nın tanımladığı şekilde Kürt olmayan herkesi asimile etme politikası ortaya çıkıyor. PKK Kürt'ü olmayan herkesi hedefe alıyor'' görüşünü bildirdi.

Çelik, twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, yol kesen PKK'lı teröristlerle BDPli milletvekillerinin birlikte verdikleri görüntüleri yorumladı.

Bölücü örgütün ''gizli bir mesaj'' vermek istediğini vurgulayan Çelik, ''PKK, CHP'li Aygün'ü kaçırdıktan sonra BDP'lilerin yolunu kesmiş, propaganda, sohbet görüntüleri var gazetelerde'' ifadelerini kullandı.

Terör Örgütü Aygün'e "Özel Savaş Yürütücüsü" Diyor

Görüntüleri, ''PKK'nın Kürtlere ve diğer gruplara dönük asimilasyon politikasının çarpıcı bir örneği'' olarak yorumlayan Ömer Çelik, şu ifadeleri paylaştı:

''Zazayım diyen Aygün'ü asimile etmeye çalışıyor. Aygün'un 'Zazayım' demesi ona PKK'nın 'özel savaş yürütücüsü'' sıfatı takmasına yetiyor, hedef olmasını sağlıyor, CHP'den ayrılması isteniyor.

PKK Kürdü Olmayan Herkes Hedef

PKK'nın tanımladığı şekilde Kürt olmayan herkesi asimile etme politikası ortaya çıkıyor. 'PKK Kürt'ü' olmayan herkesi hedefe alıyor. PKK'nın Kürtlüğü, Aleviliği, Sunniliği tanımlama, kimliklere baskı politikasına 'barış', 'kimlik mücadelesi' sıfatları yakıştıranlar var. Kürt kimliği için mücadele edenlere, PKK'nın çizdiği alan dışında Kürt olma hakkı tanınmıyor. En büyük asimilasyon ve inkâr politikası bu. PKK, Aleviliği ve kendi tanımı dışında Kürt olmayı düşman ilan ediyor.''