Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sahibi olduğu TEK-ART Holding’in bünyesinde bulunan ve bölgenin en çok satan gazetesi konumundaki Karadeniz Gazetesi’nin bugün sürmanşetinden AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Faruk Özak’a resmen savaş ilan edildi. Sürmanşette yayınlanan yazıda Özak ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılırken, dikkat çeken iddialar da ortaya atıldı.
Herhangi bir imzanın bulunmadığı ve başyazı niteliğinde gazetenin en dikkat çeken yerine koyulan “ Trabzonspor’un basketbolunda da Faruk Özak devri!” başlıklı yazı şu şekilde:
“Helal olsun Faruk Nafiz Özak’a…
Helal olsun Trabzonspor Kulübünün eski başkanına…
Helal olsun Spordan Sorumlu Devlet ve Bayındırlık İskan eski Bakanına…
Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinden u yana Trabzonspor’un tek hamisi ve gizli başkanı olarak gösterilen Faruk Nafiz Özak, şimdi de basketbol takımına el attı.
AK Parti’nin gözbebeği olan Özak, yıllardır bilindiği üzere Başkan Sadri Şener’i yıllar sonra bulup çıkartmış ve atamış, ardından da kendisine yakın olanların Bordo-Mavili kulübün yönetiminde, hatta Futbol Federasyonu’nda Trabzonspor’u temsil etmelerini bile sağlamıştır.
Her zaman güdümlü yürüyen kişileri Bordo-Mavili kulübe monte eden Faruk Nafiz Özak Trabzonspor’la ilgili her konuda ilk adres olmuştur.
Güvendiği inandığı “Hamili kart yakınımdır” yazılı kart taşıyanların dışında, kimseyi Bordo-Mavili kulüpte görev aldırtmayan Özak’ın şimdi de basketbol da yaptıracağı patlama için ceo ve koç aradığı konuşulmakta.
Trabzonspor’un gölge başkanı, hatta sahibi haline gelen Özak’ın el attığı basketbolda yaptıracağı flaş gelişmeler şimdiden merak ediliyor.
Özak’ın özellikle potadaki gelişmelerle ilgili vereceği talimatları, yapacak uygulamaları, büyük Trabzonspor kamuoyunun yanı sıra Sadri Şener yönetimi de merakla beklemektedir .
Özak’ın basketbola el atması üzerine görüşlerini bildirenler, !”Allah nasip ederse basketbolumuz da çok iyi yerlere gelecek” demeye başladı bile…
Bu arada, camiada şike diğer tüm konularda stratejik olarak hep geri kalan güdümlü Trabzonspor yönetiminin Özak’ın canını sıkmaya başladığı da konuşulmaya başlandı. Çünkü Özak’ın her dönem olduğu gibi miadını doldurmuş bulunan ve çok yaprınan Şener’in yerine deyeni güdümlü başkan aradığını artık sağır sultan biliyor.
Kısaca Özak, dominonun yeni taşlarını, her alanda yeni yerlerine oturtmak için son sürat çalışmalarını sürdürüyor.
Özak için Trabzonspor gerçekleri ilkeleri, kulübün geleceği değil; en iyi bilen olmak ve ona itaat etmek çok daha büyük önem taşıyor. Uyuyan kamuoyu karşısında Allah yolunu açık etsin sevgili Özak”