İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa hazırlanmasıyla ilgili ''Azmim sürüyor, umudum azalıyor'' dediğini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bizim rolümüz çok belli; Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bir sivil anayasa yapılması için samimi, içten katkı yapmak. Biz de zaten o katkıyı yapıyoruz. Ama Sayın Başbakan hangi gerekçeyle umudunun azaldığını söylüyor, onu da açıklamasını bekleriz. Acaba Sayın Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir umutsuzluğa kapıldı, onu da bilmiyoruz. Ama anayasa değişikliklerinin, diğer yasalarda olduğu gibi, apar topar parlamentodan geçirilmesi gibi bir sürecin olmaması gerekir. Üzerinde uzun uzun tartışılması, görüşülmesi gerekiyor. Uzlaşma Komisyonu da kendi görevini yapıyor zaten.''

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'le ilgili bir soru üzerine, aydın ve ülke sorunlarına çok duyarlı bir kent olarak tanımladığı İzmir'in, Türkiye'nin sorunlarını aşmasını beklediğini ifade etti.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, sosyal demokrat anlayışla toplumcu belediyecilik yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''İktidarın tüm engellemelerine rağmen daha yaşanabilir kent için çalışıyorlar. İktidarın engellemeleri olmasaydı çok daha farklı bir İzmir olacaktı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar belediye başkanlarımızı gereğini yapacaklar'' diye konuştu.

Belediye başkanı adayı belirleme sürecinde, tüm parti üyelerinin katılacağı eğilim yoklamaları ve anket çalışmalarını dikkate alacaklarını değinen Kılıçdaroğlu, ''Aziz Kocaoğlu'na övgüler yağdırıyorsunuz. İzmir için adayınız Aziz Kocaoğlu mu?'' sorusuna, ''Soru gelmişse yanıtını siz de biliyorsunuz. Aziz Bey'e güveniyoruz. Aziz Bey, çalışıyor'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili soru üzerine, rapor çıktıktan sonra yorum yapacağını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra basına kapalı olarak, CHP İl Başkanı Ali Engin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.