CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi’nin Ataşehir’de bir restoranda verdiği iftara CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’li bazı belediye başkanları ile Anadolu yakasında görev yapan mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.

İftarın ardından söz alan Kılıçdaroğlu, “Bütün muhtar arkadaşlarımla beraber olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Özellikle bunu belirtmek isterim. Bizi biraraya getiren bu güzel gecede uzun uzun konuşmanın bir yararı yok. Sorunları siz biliyorsunuz biz de biliyoruz. Sadece kendi sorunlarımızı değil, ülkenin sorunlarını da siz çok iyi biliyorsunuz. Biz de biliyoruz siyaset kurumunun temel görevi; ülkede var olan sorunları çözmektir. Kavga etmek demek değildir, sorunları çözmenin yolu biraraya gelmek, düşünmek, tartışmak ve sağlıklı çözüm üretmektedir” dedi.

Hakkari’deki terör saldırılarına değinen Kılıçdaroğlu, “Eğer bugün ülkede şehitlerimiz geliyorsa, yani hocamın dediği gibi içimiz burkuluyorsa, bu acı hepimizin ortak acısıdır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Suriye’deki iç çatışmalara dikkat çekerek, sorunun çözümü için başta siyasetçiler olmak üzere toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Suriye’de şuanda Müslümanlar birbirini boğazlıyorsa, birbirini öldürüyorsa orayı bir kan gölüne döndürmüşlerse, oturup düşünmemiz lazım. Ne oluyor, neyin kavgasını veriyoruz ve biz bu soruna nasıl çözüm üretebiliriz? O açıdan bize düşen görevler var. Toplumda herkese düşen görevler var. Siyasetçinin görevi biraz daha ağırdır, sorumluluğu biraz daha ağırdır. Bu sorumluluğun bilinci içinde eğer ortak düşüncelerimizi oluşturup ortak çözümlerimizi üretebilirsek bu güzel coğrafyayı bir barış denizine dönüştürebiliriz. Huzur içinde yaşayabiliriz.”

Türkiye’deki farklı etnik kimlik ve inançlardan gelen insanların bir zenginlik oluşturduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Farklı etnik kimliklerde farklı inançlardan gelen yurttaşlarımız var, bunlar bizim ayrıcalığımız, bizim zenginliğimiz. Gözümüzü açmalıyız, bu coğrafya Yunus Emrelerin coğrafyasıdır, Hacı Bektaşi Velilerin, Mevlanaların, Aşık Mahsuni’nin coğrafyasıdır. Hiçbir zaman insanları ötekileştirmediler. Yüreklerinde insan sevgisi oldu. İnsanı her zaman yücelttiler” dedi.

Konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, ardından partililerle hatıra fotoğraf çektirdi.