Tam iki buçuk günden bu yana, Ankara’da Trabzon’un milletvekili aday adayı belirleme yöntemine karşı çıkan il örgütü ve 18 ilçe başkanı ile eski il başkanlarının oluşturduğu 30’a yakın CHP Trabzon heyeti, sonunda amacına ulaştı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüştü.

MKYK toplantısı başlamadan, CHP Trabzon il başkanı Güzide Önsel Uzun, Kılıçdaroğlu ile makamında yüz yüze ikiden ikiye görüşme yaptı.
Uzun, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, 61saat.com’a şu açıklamayı yaptı

“Sayın Genel Başkan ile yüz yüze görüştüm. Benim yüz yüze görüşmemden önce Akif Hamzaçebi ile MKYK üyesi Mehmet Bekaroğlu, genel başkanımız ile görüştü. Trabzon örgütlerinin taleplerini iletti. Ben de genel başkanım ile görüştüm. Trabzon’da ön seçim istediğimizi ilettim.

 Bu talebimizin ve ısrarımızın ve beklentimizin Volkan Canalioglu ile alakası olmadığını bir siyasi prensip ve duruş olarak kabullenilmesi gerektiğini sayın genel başkanımıza ilettim. Kendisi beni dinledi. Büyük bir sabır ve dikkatle dinledi. Sonra bize iki gün bana müsaade edin, ben bir çözüm yöntemi bulacağım”

KILIÇDAROĞLU İKİ GÜN SONRA NE DİYECEK?

Ankara’da iki günden bu yana partinin en üst yönetimindeki bütün yetkililer ile tek tek gruplar halinde görüşen Trabzon heyeti, Trabzon’a dönüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki gün sonra kararımı vereceğim demesinin arkasında ne yatıyor. Ankara kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun ön seçim ile ilgili olarak Canalioğlu’nun da görüşünü almak için bu süreyi beklediği ifade ediliyor.

MKYK’DAKİ KARAR PM’SİNDE DEĞİŞTİ Mİ?

CHP’nin Trabzon’da en karar alıcı yönetim organı MKYK’da bütün sıralamada ön seçim kararı alması ve bunun PM’sinde değiştirildiğine dair iddialar da artık doğruluk kazandı.

Ortahisar eski ilçe başkanı Ahmet Kaya, MKYK’daki bütün üyelerin Trabzon’da ön seçim kararı alındığını ama PM’sinde bunun değiştirildiğine dair bilgileri bize verdiler dedi.

GÖRÜŞMELERDE KİLİT İKİ İSİM

Trabzon heyeti ile MKYK üyelerinin, genel başkan yardımcıları ile bazı PM’si üyeleri ile görüşmelerinde Akif Hamzaçebi ile MKYK üyesi Trabzon sorumlusu Mehmet Bekaroğlu’nun çok etkin bir rol aldığı da öğrenildi. Her iki üst düzey parti yetkilileri Trabzon heyetinin ilgili birim ile görüşmelerinde yardımcı olurken, örgütün ilk tepkisinin yumuşamasında da ağır sorumluluk yüklendiler.