CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde İstanbul’da kadın tekstil işçileriyle bir araya geldi. Küçükçekmece’de Biz Konfeksiyonu atölyesini ziyaret eden CHP lideri kadın işçilerle öğle yemeği yedi. Yemekten önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın ’ Cumhuriyet Hayal Partisi ’ sözünü cevap verdi. Kılıçdaroğlu, " Siz hayallerle kavga eden bir insan gördünüz mü ? Demek ki CHP gerçek. Söylediği sözün bile ne anlama geldiğini bilmiyor" şeklinde konuştu.

İÇERİDE BİR TEK GAZETECİ OLMAMALI Tutuklu gazeteciler ilgili Başbakan Erdoğan’ın ’sadece 6 tutuklu gazetecide sarı basın kartı var’ sözlerine de tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sarı basın kartı sahibi olmak değil, basında çalışıyor olmak basın mensubu olmak için yeterlidir. Sarı basın kartına sahip olanların sayısının 6 kişi olması olayı kurtarmaz. İçeride bir tek gazeteci olmamalı. Siz o gazetecileri terörist diye suçluyorsunuz. Hakkında hiç bir hüküm verilmemiş gazeteciyi terörist diye suçlayamazsınız. Siz yargıç mısınız ? Siz karar veren makamda mısınız ?" dedi.

ELEŞTİRİMİZİ HER YERDE SÖYLEYECEĞİZ Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’yi yurdışında şikayet ettiği eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, " Dünyanın neresinde konuşursam konuşayım, teknoloji çağında anında haber oluyor. Benim söylediklerim en geç 10 dakika sonra önüne gider. Ben yurtdışında söylediklerimi, Türkiye’de de söylüyorum. Türkiye’de söylediklerimi yurdışında da söylüyorum. Bir yerde demokrasi yoksa onu her yerde söyleyeceğiz, o bizim görevimiz zaten" şeklinde konuştu.

GİZLİ KAPAKLI EĞİTİM REFORMU YAPAMAZSINIZ Başbakan Erdoğan ile, Taraf Gazetesi arasındaki tartışmalara takip ettiğini ve bu konuda yorum yapmak istemediğini söyleyen CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim sistemindeki değişiklik tartışmalarına değindi. Hükümete yaptığı çağrıyı yenileyen Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu : "Bizim yaptığımız çağrı çok açık. Bu konuda kararı siyasiler değil, kararı uzmanlar versin, dedik. Oturalım masaya uzmanları çağıralım. Beraber bir yol yöntem çizelim. Biz illa şunu yapın, şundan vazgeçin demiyoruz. Buyurun tartışalım. Sayın bakan, CHP’nin teklifi yok, demiş. Daha bundan açık teklif mi olur. Bu dayatma, demokrasi kültürünün olmadığını gösterir. Tepeden inmeci bir anlayışla kanun, komisyonunun önüne konuluyor. Bir oldu bittiyle, gizli kapaklı bir eğitim reformu yapamazsınız.

EYLEMDEKİ İŞÇİLERE SESLENDİ Tekstil işçileriyle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, yakındaki bir tekstil fabrikasında işten çıkarılan ve eylem yapan işçilere destek verdi. Çıkışta eylemdeki işçilerin yanına giden Kılıçdaroğlu, işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi. CHP lideri daha sonra partisinin Kağıthanedeki bir başka programına katılmak için Küçükçekmece’den ayrıldı.