CHP'de Tüzük Kurultayı'nı toplayacak sayıya ulaşan Baykal ve Sav'ın ekipleri güçlerini birleştirdi. Hedef ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmek...

İddiaya göre, 25-26 şubat tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı için Deniz Baykal ve Önder Sav ekibi ortak hareket edip, önergeyle Seçim Kurultayı için bastıracak. Tüzük Kurultayı için toplanan 400 imzaya Baykal destekçileri de eklenince Olağanüstü Kongre için yeterli 651 sayısının aşılacağı belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde olağanüstü tüzük kurultayının tarihi ile ilgili olarak "Tarih konusunda arkadaşlara bir çalışma yaptırıyorum. Muhtemel ki şubat sonunda (25- 26 Şubat) ya da mart başında (3- 4 Mart) kurultay toplanmış olur" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, Taraf 'a konuştu. Yıldızlı, kurultay tarihi için "26 Şubat duyumunu biz de aldık ancak tarih henüz netleşmedi. Fakat örgütler, kurultayın bir an önce yapılmasını istiyor. Biz, kurultayın ilk gününde salt çoğunluk (Bin 280 delege sayısının yarısı) ile ikinci gün ise katılanların çoğunluğu ile açılmasını istiyoruz" dedi. Ancak başkent kulislerinde, muhaliflerin asıl hedefinin olağanüstü kurultay çağrısı yapmak olduğu konuşuluyor.

BAYKAL'IN DESTEĞİYLE

İddialarla ilgili Taraf'a konuşan Baykal'a yakın bir CHP'li, şu an yurt dışında bulunan Deniz Baykal'ın Sav ekibine "Genel Başkan'ın yetkilerini tartışma konusu yaparsak yanlış anlaşılırız" mesajını ilettiğini söyledi.

Baykal'ın çarşaf liste, ön seçim ve yüzde yirmi barajı gibi konuların vurgulanması gerektiği yönündeki ısrarını sürdüğünü kaydeden CHP'li şöyle konuştu:

"Bakın bugüne değin 400'e yakın imzanın Baykal'ın desteği olmadan toplanması çok önemlidir. Geçen sefer İstanbul'dan 90 imza alınmıştı. Şimdi sadece yirmi küsur imza geldi. Adana, Mersin ve Karadeniz'in bazı illerinde de durum böyle. Sayın Baykal'ın desteğini açıklaması durumunda imza sayısı 700'ü rahat bulur. Bu durumda da olağanüstü kurultay çağrısı yapılabilir. Sayın Baykal'ın partideki sorunların çözülmesine dair bir irade görmediği takdirde muhalefete desteğini sunacağını düşünüyorum."

CHP'li muhalifler, olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için yeterli imza sayısının üzerinde olan 362 sayısına ulaşmışlardı. 18 ocak çarşamba günü imzaların Genel Merkez'e teslim edilmesiyle de kurultayın yapılması için kırk beş günlük yasal süre başlamıştı.


KURULTAY 3 MART'TA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayı, 3 Mart'ta Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü tüzük kurultayı 3 Mart’ta Ankara Atatürk Spor Salonunda yapılacak. CHP'de muhalifler topladıkları 362 imzayı geçen hafta yönetime sunmuşlardı. CHP Genel Merkezi’nin de 15 günlük süre içerisinde kurultay tarihini belirleyip, 45 gün içinde de kurultayı yapması gerekiyordu.

3 Mart tarihi, CHP yönetimine kurultayı yapması için tanınan 45 günlük süresinin son günü olma özelliği taşıyor.