Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti haftalık olağan grup toplantısında partililere seslendi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başlıkları:

EKREM BORA'YI VE SON SULTANI UNUTMADI

"Hafta sonu çok değerli bir sinema sanatçımızı, Yeşilçam’ın efsanevi oyuncusu Ekrem Bora’yı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine dostlarına Yeşilçam camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yine dün sürgünde geçen bir hayatı yaşamış, buna rağmen vakur duruşundan hiçbir şekilde taviz vermemiş Fatma Neslişahosmanoğlu’nu hakkın rahmetine uğurladık. Fatma Neslişahosmanoğlu, damarlarında Ertuğrul Gazi’nin Fatih Sultan Mehmet’in ve Sultan Süleyman’ın kanını taşıyordu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Geride kalan aile mensuplarına uzun ve hayırlı ömürler temenni ediyorum.

Yine dün bir maden kazasında dört kardeşimizi kaybettik. Ölen rahmetlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

ABD'NİN BORCU KONUŞULUYOR MU?

Avrupa ülkelerinin birçoğundan daha iyi durumdayız. Muhalefet borçlanmaya ilişkin rakamları doğru olmayan kıyaslamalarla çarpıtarak veriyor.

Güçlü olan ülkelerin borcu konuşuluyor mu? ABD'nin Japonya'nın borcu konu oluyor mu?  Biz 2007'de Merkez Bankası kasasını 27 milyar dolardan almıştık. Şimdi 91 milyar dolar. Bize bıraktıkları borc 23,5 milyar dolardı, IMF'ye bocdumuz. Şimdi ne kadar? 2,3 milyar dolar. Kimin bu ülkeyi borçlandırdığı kimin borçları ödediği ortada. Bu gerçeği göreceksiniz.

Zaten MHP Genel Başkanı dört işlemi çok iyi bilir. Sıfırları çıkartıyor, bölüyor... Gerçi işlem tamam ama sonuç yanlış çıkıyor.

CHP Genel Başkanı'da hesap uzmanıdır biliyorsunuz. Ama onun dört işlem konusunda sorunları var. 4+4, 8 değildir 8 bölü 2'dir diyor. Bunlar okul döneminde de dersi kaynatmak için her yola başvurmuşlar. Bugün Meclis'i kırıp Tandoğan'a gidenler belli ki okul döneminde de okulu kırmışlar. Her seçim döneminde bunlar sınıfta kalıyor ama değişen bir şey yok.

Demokrasimiz açısından milletimiz adına sevindirici bir müjdeyi de dün verdik. 12 Eylül davasına müdahil olmaya karar verdik. Darbeler biliyorsunuz her zaman hükümetleri hedef almışlardır. Dava açılmasına ilişkin süreci biz başlattık ve neticelendirdik.

BARIŞÇIL NÜKLEERİ DESTEKLİYORUZ

Nükleer silah konusunda ülke ayrımına ve çifte standarda karşı çıkıyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Güney Kore seyahatinde bunu dile getirdik. Biz nükleer enerjinin barışçı amaçlarla kullanılmasını destekliyoruz. Biz buna engel çıkarılmasına karşıyız.

İsrail'de şu anda sayısı çok ciddi boyutlara ulaşmış kimyasal silah var. İsrail'in nükleer silah sahibi olmasına göz yumanların barışçı amaçlarla nükleer kullananlara karşı çıkmasını kabul etmiyoruz.

ESAD GÜVENİLMEZ BİR LİDER

Haftasonunda İstanbul'da çok önemli bir toplantıya, Suriye'nin Dostları Zirvesine evsahipliği yaptık. Zirve ardından yayınlanan bildiri çok önemli. Suriye halkının yönetime güvenmediğine yer verildi. İstanbul Zirvesi Suriye'nin geleceği için bir dönüm noktası olmuştur. Esad'ın güvenilmez bir lider olduğu bir kez daha vurgulandı.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye konusunda karar alamayarak zalime destek vermiştir. Suriye halkı durup dururken neden komşu ilkelere göç etsin?

GAZETELERDEKİ HABERLER ŞIK DEĞİL

Suriye'de tutuklu bulunan gazetecilerimiz için girşimlerimizi sürdürüyoruz. Derhal serbest kalmaları için bu gazetecilerimizin her zeminde görüşmelerimizi yürütüyoruz.

Geçtiğimiz hafta Harp Akademilerinde bir konuşma yaptım. Türkiye'nin dış politikası, demokratikleşme anlayışı, milli savunma sanayimiz konusunda bilgiler verdim. Gazetelerde yer alan haberler şık olmadı, konuştuğumuz konular bunlardı.

Bu yoğun tempoyu, bu yoğun trafiği hız kesmeden devam edeceğiz. Bakın zaman çok çabuk akıp geçiyor. 9 yıl nasıl gelip geçti.


4+4+4 TEŞEKKÜRÜ

Biliyorsunuz cuma günü sizlere eğitim reformu konusunda verdiğiniz emekler için ve eğitim yasası Meclis'ten geçtiği için şahsım ve milletim adına teşekkür etmiştim. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Merhum Menderes'in ezanı gerçek kimliğine döndürmesi ne kadar muhteşem bir hadiseyse bu da o kadar önemli bir hadisedir. Statükoya karşı çıktığınız, CHP zihniyetine teslim olmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Milli Eğitim sistemindeki bu düzenleme aziz milletimizin hafızasından hiç silinmeyecek.

KILIÇDAROĞLU ÇARK ETTİ

CHP lideri oylarını artırmak için 2 yıl boyunca her yolu mübah saydı. CHP lideri geçmişle hesaplaşıyormuş gibi yaptı, herkese mavi boncuk dağıttı. Ama bu düzenlemeye karşı çıkarak maskesini düşürdü. Kesintisiz eğitimde CHP'nin tavrı Kılıçdaroğlu'nun en büyük çark hareketidir. Kesintisiz eğitimiz savunmak 28 Şubat'ı savunmaktır. Bu tavrı ile CHP özüne dönmüştür.

Kendi ülkesinin Başbakanına münafık, kafasının içinde beyin taşımıyor diyen ama Fransa ve İsrail Başbakanlarına methiyeler düzen Kılıçdaroğlu'nu CHP seçmenlerine ve milletime havale ediyorum. CHP'nin bu süreçteki hakaretlerini misliyle iade ediyorum.

"KEMALİST TÜRKİYE'DEN FAŞİST İTALYA'YA SELAM"

Süreç içinde CHP Genel Başkanı bize Nazi ve Hitler benzetmesi yaptı. CHP Genel Başkanı Nazi ve Hitler sevdası arıyorsa kendi tarihine baksın. Size bugün bazı belgeler açıklayacağım. Bakın elimde iki tane gazete küpürü var. Bakın ne diyor dönemin Cumhuriyet gazetesi: "Milli Şefimizle Führer arasında samimi tebrikler". Bakın bir başka Cumhuriyet manşeti, "Kemalist Türkiye'den Faşist İtalya'ya selam."

CHP DİNİ DEĞERLERE SAYGI GÖSTERMEDİ

1940'larda bir İngiliz gazetesi yazıyor bakın, zavallı Anadolu köylüsü cenazesini yıkayacak din adamı bulamadığı için cenazelerini o şekilde gömüyorlar. Ben bunu kimden duydum, Tahsin Mangaoğlu'ndan dinledim. İsmet İnönü, Mangaoğlu'na kötü durumdayız Anadolu'da cenaze yıkayacak adam kalmadı gassal yetiştirmemiz lazım diyor. İmam Hatipler işte böyle kuruldu. CHP bu milletin milli manevi değerlerini öğrenmesini engelledi. CHP dün bu milletin dini değerlerine saygı göstermedi. Bugün de aynı davranıyor.

Buradan bir kez daha tekrarlıyorum, cuma günü eğitim reformunu çıkartarak 28 Şubat'ın son izini de sildiniz. Bu yasayla milletimiz kazanmıştır, anneler babalar evlatlar, türkiye ekonomisi kazanmıştır. Statüko kaybetmiştir. Biz öğrencilerimizin önüne fırsatları koyacağız onlar hangisini istiyorsa seçecek. Milletimiz yeni bir doğum olmuş gibi sevinçli ve heyecanlıdır.