Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Valilik tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı. Sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin de bulunduğu iftar yemeğinde konuşma yapan Eker, ‘’Kimse bu bölgede bizden daha fazla Kürt değildir’’ dedi.

Bakan arkadaşlarının bölgeyi dolaştığını belirten Eker, "Biz hükümet olarak Türkiye’nin sosyal meselelerinin çözümünde ve siyasal problemlerinin çözümünde bir çaba içerisindeyiz. 70-80 yıldır kronikleşmiş sosyal ve siyasal meseleleri çözüyoruz. Bölgemizin özellikle can yakıcı sorunküğrtu olan Kürt sorununun çözümünde büyük mesafe kat ettik. Huzur ve barışın, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözümünde, vatandaşlarımızı muhatap almak suretiyle, onların demokratik ve hak taleplerini dikkate alıp o zeminde çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün barış çabalarını baltalamayı sürdürdüğünü vurgulayan Eker, ‘’Biz muhatap olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını alırız. Bizim için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının meşru demokratik talepleri, insan haklarına dayalı istekleri, her zaman müzakereye açıktır. Cumhuriyet tarihinde atılmamış önemli adımları atmamız, bunun en iyi ve en güzel delilidir. Terörün tüm melun saldırılarına rağmen, hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz. Terör örgütünün bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz’’ diye konuştu.

Bölgenin en önemli sorununun ve yatırımın önündeki en büyük engelin bölücü terör örgütü olduğunu kaydeden Bakan Eker, "Yağma yok. Biz AK Parti hükümetiyiz. Eskiden diğer hükümetlerin yaptıkları gibi iki tane kurşun atıldığında, iki tane araç yakıldığında ortaya atıp gidenlerden değiliz. Biz burada ne pahasına olursa olsun. Bingöl’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. Muş’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bitlis’e, Diyarbakır’a, Siirt’e yatırım yapmaya devam edeceğiz. İstedikleri kadar araçları yaksınlar. İstedikleri kadar şantiyeleri bassınlar. İstedikleri kadar AK Parti’nin ilçe başkanlarını kaçırsınlar. Biz bu yatırımlara burada devam edeceğiz. Çünkü bu bölgede kimse bizden daha fazla Kürt değildir, kimse bizden daha fazla Zaza değildir. Kimse bizden daha fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının demokratik haklarını kullanacak özgür yurttaşı değildir. Biz bunları sonuna kadar savunacağız ve sahip çıkacağız. Hepimiz artık sesimizi yükseltmeliyiz. Bize kepenk kapatın denildiği zaman 'arkadaş ben kepenk kapatmıyorum' dememiz lazım. Bunu demediğiniz sürece o baskı, başka baskılarla devam edecek. Bu şekilde de bize yaşamı zehir etme çabası içerisinde olacaklar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz’’ şeklinde konuştu.