TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Milletvekili Adayları İlyas Eroğlu, Gülen Demir ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli ile birlikte Sandal Otel’de düzenlenen MHP Yomra istişare toplantısına katıldı. MHP Yomra İlçe teşkilatının tam kadro hazır bulunduğu toplantıda, Milletvekili Adayları İlyas Eroğlu ve Gülen Demir ile MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli de birer konuşma yaptı.
MHP Yomra istişare toplantısında konuşan TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “7 Haziran seçimleri AKP’nin mutlak iktidarının sona ermesinin birinci evresi ve ara istasyonudur. 1 Kasım’da AKP’nin mutlak iktidarını artık kaybettiği kesin olarak tescillenecektir” dedi.

AKP KOALİSYON SÜRECİNDE OYALAMA VE SÜREYİ BİTİRME STRATEJİSİ İZLEMİŞTİR
Koray Aydın, seçimlerin akabinde tek başına iktidarı kaybetmeyi bir türlü hazmedemeyen ve hesap verme korkusu yaşayan AKP’nin koalisyon kurma yerine birinci alternatif olarak erken seçime gitmeyi kafasına koyduğunu belirtti. Aydın: “Seçim oldu bitti, herkesin bir koalisyon beklentisi vardı. Ancak seçimin ertesi günü 8 Haziran’da iktidarı destekleyen gazetelerin attıkları manşetlere bir bakın. Hepsi sözbirliği yapmışçasına erken seçim çağrısı yaptılar. Aynı çağrı, AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin sona erdiği tarihin hemen ertesinde de aynı başlıklarla yapıldı. Yani bu arada MHP ile bir görüşme yapılacağını unutup, erken seçim teranelerine başladılar. Hepsi erken seçime ayarlanmış ‘haydi seçime, çare erken seçim, tek yol erken seçim’ manşetlerini attılar. Hepsinin manşetleri tek elden çıkmış gibi. Bu manşetlerin ardından AKP, aynı CHP’ye yaptığı gibi MHP’ye de bir koalisyon teklifi yapmadı. AKP koalisyon sürecinde ‘istikşafi görüşme’ teranesiyle tamamen oyalama, savsaklama ve süreyi bitirmeye yönelik bir strateji izledi” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİMİN ESAS SEBEBİ AKP’NİN HESAP VERME KORKUSUDUR
AKP’nin MHP’ye azınlık hükümetine destek, TBMM kararıyla erken seçime destek ve Anayasaya göre kurulacak seçim hükümetinde HDP ile birlikte katılma teklifinde bulunduğunu belirten Koray Aydın, MHP’nin bu teklifleri doğal olarak reddettiğini ifade ederek, aynı teklifleri CHP’nin de reddettiğini söyledi.
Koalisyonun kurulmamasının esas sebebinin 17/25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmaları olduğunu anlatan Koray Aydın: “Hükümet kurulup, komisyonlar teşekkül edip çalışmaya başlayınca bir soruşturma önergesiyle kapatılan dosyaların yeniden açılmasının ve hesap sorulmasının mümkün olacağı gerçeği korkusuyla AKP ve Saray erken seçime odaklanmıştır. Erken seçimin nedeni AKP’nin hesap verme korkusudur” dedi.
İktidarın 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinde suçüstü yakalandığını ifade eden Koray Aydın, yayınlanan ses kayıtlarının montaj olmadığının tespit edildiğini belirterek, bu dosyaların yeniden açılacağını bilen AKP’nin, süreci örtbas etmek için ülkeyi yeniden erken seçime sürüklediğini söyledi. Aydın, koalisyonun kurulmama kararının Sarayda alındığını, yapılan simülasyonlara göre tek başına iktidar ihtimalinin bir erken seçimle denenmesine yönelik hazırlık yapıldığını sağlam kaynaklardan teyit ettiğini söyledi. 
Bilal Erdoğan’ın doktora yapma bahanesiyle İtalya’ya yerleşmesi ve 17/25 Aralık sürecinin başaktörlerinden Rıza Rerrab’ın da Dubai’ye gitmesinin 1 Kasım’da AKP’nin tek başına iktidar olamayacağının öncü göstergeleri olduğunu ifade eden Koray Aydın: “Dinlemeler mahkeme kararıyla yapıldığı için hukuki delil niteliği taşımaktadır. Bu itibarla 17/25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmalarındaki sanıkların adaletten kaçmaları mümkün değildir” dedi. 

ŞİMDİ HAREKET ZAMANI, ŞİMDİ SEFERBERLİK ZAMANI
MHP Yomra istişare toplantısında partililere seslenen TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın: “Baskılarını her geçen gün artıran, işi zalimlik boyutuna vardıran iktidara karşı eğilerek, ezilerek, büzülerek kazanmak mümkün değildir. Dik durarak kazanacağız. Onun için ne yaparsak şimdi yapacağız. Sonra bakarım demek yok. Ne yaparsak şimdi yapacağız. Bu bakımdan seçimlere kadar kalan süre içinde tam bir ibadet vecdi içerisinde çalışarak partimizin en iyi sonucu almasını temin etmeliyiz. Şimdi çok çalışma zamanı, şimdi hareket zamanı, şimdi seferberlik zamanı” şeklinde konuştu.