Trabzon’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında sanayi çalışanlarıyla bir araya gelen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, çalışanların sorunlarını dinledi, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

AKP döneminde işsizliğin bir türlü düşürülemediğini, rant projeleri dışında yatırıma yeterince pay ayrılmadığını ve ithalata dayalı büyüme modelinin çöktüğünü belirten Koray Aydın, AKP’nin 13 yıllık işsizlik ortalamasının yüzde 10,4 olduğunu, büyüme konusunda da sınıfta kaldığını anlattı.

Tek başına iktidar olan ve siyasi istikrarın bütün imkanlarını bir avuç yandaş için sonuna kadar kullanan AKP’nin 2003-2014 dönemi büyüme ortalamasının sadece yüzde 4,4 olduğunu bildiren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, içinde dünya savaşlarının, darbelerin ve büyük ekonomik krizlerin yer aldığı AKP’den önceki Cumhuriyet hükümetleri döneminin büyüme ortalamasının ise yüzde 4,8 olduğunu kaydetti.

AKP iktidarı döneminde reel sektörün kan ağladığını, çalışanların mağdur edildiğini vurgulayan Aydın, “AKP döneminde çalışanlar cefa çekmiş, bir avuç yandaş ise sefa sürmüştür “ dedi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇAY SİMİT HESABI YAPANLAR,

ŞİMDİ GEMİLERİNE GEMİ, DOLARLARINA DOLAR KATIYORLAR

İktidara gelmeden önce çay simit hesabı yapanların ve televizyonlarda simit satma anılarını anlatanların, şimdi gemilerine gemi, dolarlarına dolar kattıklarını söyleyen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AKP iktidarını çay-simit hesabını bir kez daha milletin gözünün önüne baka baka izah etmeye çağırdı.

AKP iktidarının çalışanların ve özellikle yoksul kesimlerin kabusu haline geldiğini ifade eden Koray Aydın, kriz dönemlerinde bile çalışanlara Bütçe Kanunlarıyla sağlanan enflasyon korumasının, AKP döneminde yandaş sendikanın hükümetle anlaşması ve memuru satması nedeniyle 2014 yılı için kaldırıldığını, memura sadece 123 lira yıllık zammın reva görüldüğünü, bu artışın da 6 ay dolmadan sıfırlandığını, 2015 yılı için belirlenen zam oranının ise yüzde  3+3 gibi komik bir rakam olduğunu belirtti.

MHP SOSYAL YARDIMLARA DEVLET GÜVENCESİ GETİRECEK,

TAŞERONLARA KADRO VERECEKTİR

Kamuoyunda “eşit işe eşit ücret” kararnamesi olarak bilinen ve çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermeyi amaçlayan düzenlemenin mimarlarından birisinin kendisi olduğunu hatırlatan Koray Aydın, MHP’nin çalışanların her zaman yanında olduğunu, MHP iktidarında kamuda taşeron çalışanlara kadro verileceğini, asgari ücretlinin üzerindeki vergi yükünü kaldırılacağını, sosyal yardımların da iktidarın sömürü düzeninden çıkartılarak, devlet güvencesine kavuşturulacağını bildirdi.



İŞSİZLİĞİ, YATIRIMSIZLIĞI, YOKSUZLUĞU ÇÖZEMEYEN AKP GİDİYOR,

ÇALIŞANLARIN DOSTU MHP GELİYOR

Kamuoyunda 3 Y olarak bilinen “yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları” kaldırma vaadiyle işbaşına gelen iktidarın gırtlağına kadar yolsuzluğa battığını, çalınan KPSS, YGS ve Polis Okulu sorularının siyasi sorumlusu olduğunu ifade eden Aydın, “bu kadar kul hakkı yenilen dönem, bu kadar hırsızlık, rüşvet, yağma, rantın cumhuriyet tarihinde eşi ve benzeri yoktur. Bu iktidar yoksulluğu artırmış, milyonları sadakaya muhtaç hale getirmiş, milyonlar KPSS kuyruklarında beklerken bir avuç yandaşın yakınları sınavsız devlet kadrolarına yerleştirilmiştir. AKP iktidarında, çalışanlar, çiftçiler, emekliler, esnaflar ve yoksullar cefa çekerken, yandaşlar saraylarda sefa sürmekte, bin liralık bardakta 4 bin liralık beyaz çay içmektedirler. O bakımdan çalışanların hakkını vermeyen, işsizliği ve yatırımsızlığı çözemeyen AKP gidiyor, bütün bu sorunları çözmeye kararlı olan MHP geliyor, biz geliyoruz” şeklinde konuştu.