61SAAT HABER SERVİSİ

Mevcut Of ilçe bakanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, tekrar aday olarak gösterildi. 16 delegenin oylamaya katıldığı kongrede Hacıkerimoğlu tekrar başkan olarak seçildi.

MHP Of ilçe kongresine MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçe başkanları, MHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Sağır, MHP Ortahisar Meclis Üyeleri Davut Çakıroğlu, Mahmut Öksüz, diğer ilçe belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

'YENİ TÜRKİYE'DE TÜRK MİLLETİ YOK'

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Bu güne kadar Of'ta bu sorumluluğun altına giren ve emek gösteren yönetim kurulunu ve başkanına teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyorum. Bu kongrede seçilecek olan arkadaşlarada çok büyük görevler düşüyor. Türkiye'de herşey çok çabuk değişiyor.

Milletin gözünü açacak kendisini geçecek adımların atılmasına neden oluyor. En son 3 gün önce Sırrı Süreyye, Öcalan'la görüşen bir kominist. Gazetecilere bir açıklama yaptı. 'Öcalan yeni yol paketini hazırladı şimdi başbakana teslim etmek üzere hükümete vereceğiz. Özerklik var, Öcalan'ın affı var ve hukuksal düzenlemeler var.' Bu açıklamayı yaptıktan bir gün sonrada yıkım sürecini yürüten başbakan yardımcısı 'O öyle birşey demek istememişti' gibi tipik bir AKP kıvırmasını yine bu milletin önünde uyguluyorlar arkadaşlar. Neden bunula başladım.

Bunları biz söylüyorduk. Daha önce yapılmış olan tüm toplantılarda söyledim. Bunlar bir büyük oyunun planın bir parçası olarak yeniden şekillenen Ortadoğu siyasetini Türkiye'yi yeniden dizayn ediyorlar dedik. Onlarda saklamıyorlar 'Yeni Türkiye' diyorlar. Bir parçanın bütünün önüne konulduğu yeni bir düzenin adıdır. Bu düzenleme Türk'ün kimliği yok. Türk deyince İslam, İslam deyince Türk anlamını artık kaldırıyorlar. Büyük bir milleti koparma harekatıdır bu.

Her arkadaşınıza anlatacaksınız. Bu iş susarak çözülecek bir mesele değil. Üzerine gidilecek bir meseledir. Artık seçimlerde net olacağız. Artık kıvırıp söz söyleme dönemi değil. Ne söylemek gerekiyorsa onu söyleyeceğiz. Nasıl yapacağız ben mecliste yaptığım gibi , 'Hırsızlık yapana hırsız denir' dedim. Artık sizde öyle açık diyeceksiniz'' ifadelerini kullandı

'AKP'LİYİ KOLUNDAN TUTUN GETİRİN'

Aydın sözlerine şöyle devam etti;
"17 Aralık operasyonunu unutturmamak adına İl başkanlığımı 17 Aralık - 25 Aralık tarihleri arasında etkinliker düzenlenecek. Uzmanlar gelecek. Uzmanlarımız il başkanlığımızın açıklayacağı yerlerde toplantılar düzenleyecek. Benim sizden isteğim bir AKP arkaşınızı alın ve bu toplantılara getirin. Fikirlerinin nasıl değişeceğini görün. Çalışmadan olmaz. Çalışmamız lazım. Hepimizi mücadele çizgisinden geliyoruz. Ülkü ocaklarında başlayan ve MHP'nin her cephesinde şekillenen bir mücadeledir bu."

Seçim öncesi milletvekili Koray Aydın'ın bütçe konuşmasında AK Parti'ye yönelik yaptığı sert konuşmaları sinevizyonda gösterildi. Açıklamaları tekrar dinleyen partililer alkışla Aydın'ı tebrik etti

Devlet Bahçeli'den mesaj

"Hepinizi biliyorsunuz ki şeref ve şanla perçilenmiş yar maziye yakalanmış siyasetiyle birlikte ve beraberlik şartındadır. Çok şükür dünden bugüne siyasetimizde kırıklık, saf safta olmamıştır. Bizler bu cennet vatanada karşılıklı sevdalandık. Sorumluluğumzu benzersiz ve büyüktür. Türkiye'ye içerisinden düştüğü tuzaktan çıkarmaya çıkartmak durumundayız. MHP'nin kazanması milletin kazanmasıdır. MHP'nin kazanması birliğin refahın esenliğin söz sahibi olmasıdır. Kongrede her dava arkadaşım birlik ve berablik içerisinde olacaktır."

ŞALPAZAR BAŞKANI ADANA VE MERSİN'E YATIRIM ALMAK İÇİN GİDİYOR

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız," Seçildikten sonra kendimi tanıtmaya gerek kalmadı. 30 Mart'tan itibaren bana yüklediğiniz misyonu biliyorum. Sizlere laik olmak için gece mi gündüze katarak çalışıyourz. Şalpazarı'nı sizden istiyoruz dediler bizde sizler için 1400 olan oyumuzu yükselterek nasıl iktidara çalışacağımızı dosta düşmana gösterdik. Önümüzde genel seçim var. Ülkücüler için çok önemli. %14 olan oyumuzu %50'lilere taşıyabiliriz. Gezinmedik yer kalmadı. Bunu Ülkücü camiaya olan borcumuzdan dolayı yaptım. Dediler ki hizmeti nerden alacaksın. Bende bu anlamda gidilemedik il dost bırakmıyorum. Adana'ya Mersin'e gidiyorum. İnanıyorum başaracağıma inanıyorum. Sorumluluk artarken maddi kaynaklarımız azaldı. Ama bahane değil ülkücüler bahanelerin arkasında sığınmamalı" ifadelerine yer verdi.

'TRABZON'DA HER YERİ ALACAĞIZ'

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, "Bu güzel kongre için bu anlamlı gösteriler için şahsınıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bugün 5. ilçe kongresini yapıyoruz. Of ilçe başkanım zaten kendine yakışanı yapıyor. Değerli dava arkadaşlarım. 30 Mart yerel seçimlerinde Trabzon'da biz ana muhalefet parti olduk. 11 ilçemizde belediye meclis üyesi çıkarttık. 40 arkadaşımızı çıkarttı. Ama bu bize yetmez ikincilik yetmez. Biz artık sigorta olmak istemiyoruz, biz artık iktidar olmak istiyoruz. Bu yüzden hepimizi çok çalışmalıyız. Biz Şalpazarı'nda nasıl birinci parti olmuşsak Trabzon'da her yerde birinci parti olacağız. Bugünkü bu soygunu bu vurdum duymazlığı kaldıracağız" dedi

OF İLÇE BAŞKANI GENÇLERLE YOLA ÇIKTI

MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Hacıkerimoğlu, "Bizler 4 yıldır sizlerin verdiği destek ile hizmet vermeye devam etmeketeyiz İçinde bulunduğumuz siyasi ortam belki gençlerimizi hayal kırıklığıan sevk edebilir. Türk devletinin yenilmezinde Türk devletinin teminatı gençliktir diyerek bizde gençlere önem vermeye devam ediyoruz. Kutlu davamız yolunda emin adımlarımızla ilerleyeceğimize inancımız tamdır. Biz tekrar talip olduk. İnşallah görevimizi daha iyi sürdürmeye devam ederiz. Geceleri gündüzlü çalışmalara devam edeceğiz. Biz ne uşak olmaya nede başkalarını uşak olarak kabul etmeyi benimsemeyen partiyiz. Herkese teşekkür ederiz. Şalpazarı Belediye Başkanı'nından gurur duyuyoruz" dedi.

İMAMLARA MESAJI

Divan Kurulu Başkanı Ali Çakıroğlu, Koray Aydın'ın TBMM'de yaptığı hırsızlık açıklamasını tekrar tebrik ederek "Camilerimizde hırsızlıkla ilgili hutbeler kaldırılmıştı. Müminlerin kabahatlerini örtün diye hutbeler vardır. Ama hırsızlar mümin olmaz. Değerli imamlarımıza divan başkanı olarak sesleniyorum. Hırsızlık sizde yapmayınız" diyerek sitem etti.

'HIRSIZA HIRSIZ DİYECEĞİZ'

MHP eski Trabzon Milletvekili adayı Hayriye Nurcan Yazıcı, "Kongre nedenimiz düğünümüzdür Hasbihal ederiz Sarılırz kucaklaşırız. Nedense Of benim için çok başka birşeyi ifade ediyor. Belki de gittiğim diğer ilçe toplantılarda en fazla kadın arkadaşlarıma karşılaştığım için. Bir tarihi daha unutmayacağız. 17 Aralık... Soyup soğan haline getirildiği vergilerimizin gemiciklere gittiği tarihleri unutmayacağız. Hırsıza hırsız denir diye her yerde konuşacağız.

O bilgiyi paylaşacağız. O bilgiyi biliyoruz demeyeceğiz bilmeyenlere ulaşacağız. Seçimlerim sloganı bu hırsıza hırsız denir. İnanın AKP seçmeni o masum o müslüman kimliğine oy veren seçmen bile son derece tedirgin korkulu ve üzgün. Biz onlara umut olacağız. Alternatif olacağız. Şu kongrelerin havasını dışarıya öyle bir göndereceğiz ki dostlar işte budur deyip arkamıza geçecekler. Ben inanıyorum. Ben güveniyorum. İslam bu kadar itibarsızlaştırma haline getirilmemiştir" dedi.

'OF'UN BAYRAĞI NEREDE?'

MHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, "Siyasi konuşmalar için 17 Aralık'a ışık tutan sayın bakanımız iki gün önce ortaya koymuştur. Biz hırsıza ortaklık yataklık yapana da hırsız diyeceğiz. OF'un MHP'li değerli gönüldaşlarına uyarıda bulunmak istiyoruz. Of kalesinde Türk bayrağının indirldiğini gördüm. Of'ta bu hale gelmişsek Allah sonumuzu hayır etsin. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyoruz.

Halkın tevecühüne sunan sağlayan Trabzon İl Başkanlığın, Ortahisar ilçe başkanlarına ve tüm dava arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Belediye meclis üye seçimlerini tamamlamış oluyoruz. 7 kişi ile ana muhalefet görevini üstlenmiş olduk. Seçimlere ramak kala yapmamız gereken ortadadır. Ülkemiz gerçek manada bölünüyor. Biz cennette yaşıyor olabiliriz ama bu her yerde aynı değildir. Gündemi karıştırmak için bir takım spekülatif konuların gündeme getirilerek aklımız uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bu konuşmaların ardından partililer bir araya gelerek Koray Aydın ile kısa süreli görüşmeler yaptı. Of kongresinde çoşku dikkat çekerken kadın partililerin çoğunluk göstermesi dikkat çekti.