MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs, ziyaret ettikleri her yerde halkın yüzünün MHP'ye döndüğüne bire bir şahit olduklarını ifade ederek, köyler, sokaklar, meydanların, MHP'nin gelişini müjdelediğini vurguladı.

Hüseyin Örs, iktidarın baskılarından bunalan, yıllar yılı boş vaatlerle oyalanmaktan bıkan insanların akın akın MHP'ye geldiklerini belirterek, MHP'nin seçim beyannamesindeki vaatlerin büyük ses getirdiğini, insanlarımızın daha iyi hizmet alabilmek için kapatılan belde ve köylerin yeniden açılmasını beklediklerini vurguladı.

Ziyaretlerde en çok gündeme gelen Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin ve beldelerin durumu oldu. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçim beyannamesinde açıkladıkları gibi, iktidara geldiklerinde kapatılan Belde Belediyeleri ve Özel idareleri yeniden kuracaklarını, mahalleye dönüştürülen köyleri de yeniden eski statüsüne kavuşturacaklarını söyledi.

Yeni büyükşehir yasasıyla Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan köy kültürüne büyük bir darbe vurulduğunu belirten MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon'un en ücra köylerine kağıt üzerinde mahalle demekle sorunların çözülmediğini, Belde Belediyelerinin kapatılmasıyla da köylü kesimin yerinden verilen hizmet yönünden mağdur edildiğini ifade etti. Mevcut Büyükşehir düzenlemesinin köy ve beldelere hizmeti aksattığını, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ücra köşelere hizmet sunmaktan aciz kaldığını ifade eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "bir kar yağışıyla trafiği felç olan, köyüne, mahallesine hizmet sunmakta zorlanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne mevcut yasa bir kaç gömlek büyük geliyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASI TAM BİR TUZAKTIR

Yeni Büyükşehir Yasası'ndaki, Büyükşehir sınırlarını il sınırlarıyla eşitleyen düzenlemeyi de kaldıracaklarını bildiren Koray Aydın, "MHP Trabzon'un Büyükşehir olmasına karşı değildir. Ancak Büyükşehir'in sınırlarının il sınırlarıyla eşitlenmesi, Özel İdare'nin idari ve mali yetkilerinin Büyükşehir'e devredilmesi, ülkenin üniter yapısını zedelemekte, özerkliğe ve federasyona zemin hazırlamaktadır. Bu yönüyle Büyükşehir Yasası tam bir tuzaktır." dedi. Yeni Büyükşehir düzenlemesiyle idari ve mali özerklik yönünden büyük bir taviz eden bölücü ve ayrılıkçı çevrelerin, ülkenin başına bela olduğunu anlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin bu tuzaktan mutlaka kurtulması gerektiğine dikkat çekti.

MEYDANLAR MHP'NİN YÜKSELİŞİNİN GÖSTERGESİ

Ziyaretler sırasında ülke gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan Koray Aydın, MHP mitinglerine dikkat çekti ve şöyle konuştu :"MHP'nin her geçen gün yükseldiğine şahit oluyoruz. Bunu ben söylemiyorum, araştırmalar, anketler söylüyor. Hatta en önemlisi meydanlar söylüyor. MHP'nin mitinglerini hepimiz televizyonlardan izliyoruz. MHP'nin her mitingine mahşeri kalabalıklar geliyor. İnşallah 28 Mayıs Perşembe günü saat:17.00'de Trabzon'da da Genel Başkanımız Sayın Bahçeli'nin katılımıyla büyük bir miting yapacağız. Hiç bir ayrım gözetmeden herkesi mitingimize bekliyoruz. Ülkenin gidişatından endişe duyan, iktidarın baskı, zulüm ve ayrımcı politikalarından rahatsızlık duyan, 13 yıldır Trabzon'u boş vaatlerle, Türkiye'yi de söz verip bir türlü yapmadıkları "çılgın proje"lere oyalayanlara bir mesaj vermek için herkesi Trabzon Atatürk alanına davet ediyoruz."