MHP Milletvekili adayları ve partilileri Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, partililer ve şenliğe katılanlar tarafından ilgiyle karşılandı. Şenlik için kurulan çadırları teker teker ziyaret eden MHP Milletvekili adayları ve beraberindeki heyet, geleneksel bişi pişirme, helva kavurma ve keşkek çevirme faaliyetlerini ilgiyle izlediler. Hayli çekişmeli gecen adı Türkülere konu olan ünlü Ağasar Balı yarışmasında 1 birincilik, 2 ikincilik 1 de üçüncülük ödülü verildi.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ACISU'DA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Siyasi parti temsilcilerinin birer konuşma yaptığı şenlikte söz alan MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hikmet Yılmaz, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, şenlikerin önemine değindi ve vatanı kendilerine emanet eden atalarını her zaman minnet ve şükranla andıklarını ifade etti.
Şenliğe olan katkılarından dolayı kendisine teşekkür edilen MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın'da konuşmasında, "acısuyundan içen, çocukluğunda buralarda top oynayan, ortak yaylalarımıza çıkan velhasıl aranızdan çıkmış bir evladınız olarak huzurlarınızdayım. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, kültürümüzü, kimliğimizi yaşatan bu şenlikleri tertipleyenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.


ŞALPAZARI ÇEPNİ YURDU, OĞUZ YURDU, TÜRK YURDUDUR

Şenliklerde son olara söz alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Şalpazarı'nın bir Çepni Yurdu, Oğuz yurdu velhasıl kadim bir Türk yurdu olduğunu söyledi.
Çepnilerin 24 Oğuz boyundan biri olduğunu ve 1515 yılındaki tahrir defterlerine göre Şimdiki Giresun, Trabzon ve civarındaki iller Vilayeti Çepni isimli bir idari bölge olarak gösterildiğini anlatan Koray Aydın, ünlü Oğuzname’de Çepnilerle ilgili aynen şöyle yazıyor dedi: “yani kande ki yağı göre; derhal savaşur ve çapar”. Yani, “ne zamanki bir düşman görse; onunla derhal ve savaşır ve onu yere serer. İşte Çepni bu demektir, Karadenizli bu demektir, Türk bu demektir. Çünkü Karadenizli demek, dosta güven, düşmana korku” demektir. Bu özelliklerin, daha da gelişerek günümüze ulaştığına iftiharla şahit oluyoruz. Günümüzde Trabzonlu demek, Karadenizli demek, “tez canlı, heyecanlı ve delikanlı” olmak demektir. Günümüzde Karadenizli demek, “milliyetçi, vatansever ve mukaddesatçı” olmak demektir. Günümüzde Karadenizli demek, Türkün cihangirlik ruhunu, İslam’ın cihat ruhuyla birleştiren kadınıyla-erkeğiyle “mayası sert, karakteri mert” olmak demektir. Bütün bu özellikler Trabzon’un ve Karadeniz’in, Türk kimliğinin kalesi olduğunu göstermektedir."

BU ŞENLİKLER BÖLÜCÜ VE AYRILIKÇI ÇEVRELERİN KORKULU RÜYASIDIR

Acısu, Sisdağı, Kadırga ve daha bir dizi şenlikle Karadenizlilerin yüzyıllardır korudukları öz kültürlerini gelecek kuşaklara aktardıklarını vurgulayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, şöyle dedi "bu şenlikler; Türk kültür ve sanatının gelenekten geleceğe taşınmasıdır.Bu şenlikler; birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin teminatıdır. Ama aynı zamanda bu şenlikler; Kürdistan, Lazistan ve Pontus gibi bölücü ve ayrılıkçı çevrelerin korkulu rüyasıdır. Çünkü bu şenliklerde; Türk kültürü ve Türk kimliği katılımcıların iliklerine kadar işlemektedir. Çünkü bu şenliklerde; Atatürk’ün söylediği “Türk gençliği ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözü hayata geçmektedir. Çünkü bu şenliklerde; kuşaklar kaynaşmakta, milli ruh, milli kültür ve milli heyecan doruğa çıkmaktadır. Çünkü biz, Adriyetik’ten Çin Seddine kadar dünyayı mekan tutmuş Türk milletini, bir ve bütün kabul ediyoruz. Çünkü biz, Türk milletini, Türk-İslam Alemi’nin ve bütün insanlık ailesinin şerefli bir mensubu olarak görüyoruz. Sözlerime son verirken, şenliklerde emeği geçen herkese ve bütün katılımcılara teşekkür ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun… Ne mutlu Türküm diyene…"