MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın “Trabzon Bölge İdare Mahkemesinin Kapatılıp Taşınması” konulu bir basın açıklaması yayınladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

TRABZON BÖLGE İDARE MAHKEMESİNİN KAPATILIP SAMSUN’A TAŞINMASI,
YENİ BİR “LOJİSTİK MERKEZ” VAKASIDIR


AKP iktidarı, Trabzon Sürmene Çamburnu’na planlanan Lojistik Merkezi’ni, iki kardeş şehri karşı karşıya getirme pahasına Rize’ye kaydırmasının ardından, yeni bir skandala imza atmaya hazırlanmaktadır. Bizler komşu illere yapılan yatırımlara karşı olmadığımızı, ancak Trabzon’a planlanan bir yatırımın alınarak başka bir ile verilmesini uygun görmediğimizi her zaman ve zeminde vurguladık.
Bölge İdare Mahkemeleri’nin İstinaf Mahkemeleri’ne dönüştürülmesine dönük İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda yapılan değişikliklerle Adalet Bakanlığı adına yetki alan iktidar, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ni kapatıp, Samsun ilimize taşımayı planlamaktadır.

Trabzon ve bölge illerimiz olan Rize, Gümüşhane ve Bayburt Baroları’nın konuyla ilgili takip ve girişimleri, iktidarın her zaman yaptığı oyalama taktiği ile geçiştirilmektedir.

İKTİDARIN BÖLGE İDARE MAHKEMESİ’Nİ KAPATMA VE NAKLETME ÇALIŞMASI;
TRABZON’A VURULAN BİR DARBEDİR


Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılması ve nakledilmesi, iktidar-muhalefet, parti ve fikir ayrımı gözetmeksizin tüm Trabzon’un, basınımızın, komşu ve kardeş illerimizin hepsinin sahip çıkması gereken bir meseledir. Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatılması ve nakledilmesi meselesi, partiler üstüdür ve bütün Trabzonluların karşı çıkması gereken bir meseledir.
Kapatma ve taşıma kararı, Trabzon’un yıllar yılı kazanılmış tarihi birikimine vurulacak bir darbedir.
Trabzonlular, Sürmene Çamburnu’na planlanan Lojistik Merkez’in ellerinden alınmasına, Hızlı Tren, Güney Çevre Yolu, Havalimanı’na İkinci Pist, İkinci Devlet Üniversitesi, Yatırım Adası, Tersane gibi projelerin bir başka bahara ertelenmesine ve sürüncemede bırakılmasına seyirci kalmamalıdır.

İKTİDARIN “HİZMETİ AYAĞINIZA GÖTÜRECEĞİZ” SÖZÜNÜN TERSİ ÇIKMAKTA,
VATANDAŞ AÇIKÇA ALDATILMAKTADIR


Hizmeti vatandaşın ayağına götürme vaadinde bulunan ve hizmetlerin yerinden yürütülmesini bir reform olarak sunan iktidarın, uygulamada tam tersini yapması, açıkça vatandaşın kandırılmasıdır.
Yılların birikimiyle Türkiye genelinde kurulu 28 Bölge İdare Mahkemesi’ni 8’e düşürmeyi planlayanların, coğrafyadan, tarihten, nüfustan, ekonomiden, haktan, hukuktan ve adaletten haberleri yoktur mudur? Mesele sadece Trabzon Bölge İdare Mahkemesi kapatılması ve Samsun’a taşınması değil, mesele bütün illere ve bölgelere şamil bir meseledir. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız bu karardan olumsuz etkilenecektir.

ADALETTEN TASARRUF OLMAZ, BU KAFAYLA ADALET HIZLANDIRILAMAZ

Tasarlanan planlama, kanunda yer alan “bölgelerin coğrafi durumları ve iş hacmi”nin dikkate alınması ilkesine de, kanunun özüne de, ruhuna da, vatandaşın hakkına ve hukukuna da aykırıdır.
Tüm Türkiye’de Bölge İdare Mahkemeleri’nin sayılarını azaltmayı ve Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ni kapatmayı planlayanlar bilsinler ki; adaletten tasarruf olmaz, bu kafayla adalet hızlandırılamaz.

MHP HER ZAMAN TRABZON’UN YANINDA VE HİZMETİNDEDİR.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Trabzon’un, Karadeniz’in ve bütün Türkiye’nin hak ve hukukunun korunması için gerekli her türlü adımı atmaya, barolarımıza ve vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye azimliyiz ve kararlıyız.
MHP Trabzon Milletvekili olarak şahsım adına bütün MHP teşkilatlarımızla birlikte bu güne kadar olduğu gibi; Trabzon’un proje ve yatırımlarının gündeme getirilmesi, tarihi birikiminin korunması ve geliştirilmesi noktasında gerekli her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduğumu bir kez açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz.
MHP her zaman Trabzon ve Türkiye’nin yanında ve hizmetindedir.