Ak Parti’nin bildirisi şöyle;

“Son günlerde Milliyetçi Hareket Parti(MHP) Trabzon Milletvekili Sayın Koray Aydın’ın “Futbolda Şike Olayları” kapsamında Başbakanımız hakkında “yalan yanlış” beyanatlarına rastlamaktayız.


Ülke ve Trabzon adına siyaset üretemeyip kamudaki “mevsimlik işçi” misali Trabzon’a mevsim başlarında gelerek Trabzonsporumuz üzerine siyaset yapmaya çalışanlar bundan medet ummaktadırlar. MHP’nin spor gündemi olmadığını ifade eden Sayın Aydın’ın Trabzon’a geldiği mevsim başında ele aldığı tek konu( işin en kolay yanı) maalesef bu konu olmuştur. Ayrıca Yalan yanlış iddialar ortaya atanlar kendi Genel Başkanları Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’e verdiği desteği, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Fenerbahçe Spor kulübü başkanı Aziz Yıldırımla ilgili sözlerini ve Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak Metris cezaevi ziyaretini ne çabuk unuttu.


Spor üzerinden siyaset yapanlara soruyoruz! İktidar da olduğunuz dönemde hukuki ve ahlaki olmayan yollarla sporda şike ve teşvik yapanların araştırılması, yakalanması ve adalete teslim edilmelerini sağlayıp bu haksiz kazanımları engelleyebildiniz mi? Cevabı bellidir. Koskoca bir Hayır. Bu; hukukun üstünlüğüne inanan ve adalet anlayışından taviz vermeyen sayın başbakanımızın önderliğindeki AK parti iktidar anlayışının tezahürüdür. Trabzon halkı bu tür konuşmalara önceki dönemlerde olduğu gibi şimdide itibar etmiyor etmeyecektir…”