MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın Gülen Cemaati’nin adayı olduğu yönündeki suçlamasına CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunuculuğunu yaptığı televizyon programında cevap verdi. Aydın, “Bu arkadaşın söylediklerini inanarak söylemediğini, eline tutuşturulan metni okuduğunu biliyorum” dedi. Kendisinin cemaatlerin hepsine sıcak bakan bir insan olduğunu da ifade eden Aydın, MHP’nin başında olan insanın bu tür cemaatlerle sıcak ilişki içinde olmasının partinin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

TÜRKEŞ EKOLÜNDEN GELİYORUM

Aydın, siyaset yapan bir kurumun içinde önemli görevler üstlendiğini hatırlatarak, “Ben Türkeş ekolünden geliyorum. Biz geçmişimize bakarız. Referans aldığımız Sayın Alparslan Türkeş’in yanında bembeyaz kıyafetleriyle Mustafa Bağışlayıcı Hoca oturuyordu. Başbuğ’un her zaman gidip duasını aldığı insan Kastamonu’da Mehmet Feyzi Efendi’ydi. Kendisi Başbuğumuzun hac arkadaşıydı. Ben Alparslan Türkeş’in arkadaşlığını, dostluğunu ruhani ilişkilerini yakinen bilen biriyim. Dolayısıyla MHP’nin başında olan insanın kendi kök değerlerine bağlı olarak bizim manevi hayatımızın oluşmasında önemli görevler üstlenmiş olan bu tür cemaatlerle sıcak ilişki içinde olması, onlara eşit mesafede yakınlık hissetmesi ve o cemaatlerin içerisinde kendi partilerine oy verecek insanlarla olan diyalog birlikteliğini muhafaza etmesi bir partinin geleceği açısından önemlidir” ifadelerine yer verdi.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Kendisinin güçlü bir aday olduğunu ifade eden Aydın, “Meyve veren ağaç taşlanır. Eleştiri oklarının sadece bana yöneliyor olması diğer adaylara hiçbir şey denmiyor olması zaten yarışın kimler arasında geçeceğinin görülmesi bakımından iyi bir örnek oluyor. Bana bu ifadelerde bulunanlara karşı kırgın değilim. Çünkü ben havayı teneffüs ediyorum. Bu arkadaşın söylediklerine inanarak söylemediğini eline tutuşturulan metni okuduğunu biliyorum. Kurulu düzenin, işleyen sistemin zaman zaman bu tür durumlara uygun hale geldiğini bilen bir insan olarak asla kırgınlık duymuyorum. Biz partiyi toplamaya geliyoruz. Kardeşlik, ülküdaşlık hukuku temelinde herkesi kucaklamaya geliyoruz. Bizim kızma hakkımız yok” dedi. Aydın, “Fethullah Gülen’in adayı mısınız, fikir alışverişinde bulundunuz mu?’ şeklindeki soruyu ise şu şekilde cevapladı: “Hayır. Ben Hocaefendi ile hiç karşılaşmadım, kendisini görmedim. Ama görmemiş olmam bana bir şey kazandırmaz ya da benden bir şey eksiltmez. MHP olarak bizim oturduğumuz fikir sistematiği Türk İslam ülküsünü temele almış, milletin değerleriyle barışık bir çizgidir. Milletin değerlerine önemseyen bir hareketiz. Hareketin doğuş felsefesine bağlı olarak biz milliyetçi mukaddesatçı ve demokrat bir çizgiye MHP’yi oturtmak niyetindeyiz. Geçmişten gelen var olan bu geniş alan üzerinde siyaset yapmak mecburiyetindeyiz. Milletin hassasiyetlerini temel alıyoruz. Türkiye’nin bütününe talibiz. Bu hareketin kendini belli bir alana sıkıştırması kabul edilemez. Şunu da söyleyeyim. Ben aday oldum önce ulusalcı dediler. Sonra vazgeçtiler çark ettiler, cemaatçi demeye başladılar. Ben bunlardan gocunmuyorum.  Siyasetin içinde piştim. Çizgisinde bir gün bile kırıklık olmayan biriyim. Kendimi yeniden anlatmak mecburiyetinde değilim. Bu söylemlere gülümsemeyle yaklaşıyorum” dedi.