MHP’de 10. Büyük Kongre’nin yapılacağı 4 Kasım tarihi yaklaşırken Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin karşısına aday olarak Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın çıkması bekleniyor.

MHP’de 10. Büyük Kongre’nin yapılacağı 4 Kasım tarihi yaklaşırken adaylık kulisleri hızlandı. Kurultay kazanının kaynamaya başladığı MHP’den Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin karşısına Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın çıkması bekleniyor.

Aydın’ın adaylığını 1 Eylül’de kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Aydın’ın adaylık girişimine parti içindeki tepki, MHP’ye yakın yayın organlarında da açıkça dile getiriliyor.
MHP’de büyük kongre tarihi yaklaşırken, genel başkan adaylığı için bir çok isim gündeme geliyor. Adaylık konusunda Bahçeli’nin karşısına çıkacak en güçlü isim ise Trabzon Milletvekili Aydın geliyor. Bir süredir Türkiye’deki tüm teşkilatları ziyaret eden Aydın, son günlerde bölge bölge gezerek iftar yemekleri veriyor. Kulislerde Genel Merkez’in Aydın’ın bu ziyaretleri ve temaslarından rahatsız olduğu ve teşkilatlara bu görüşmelere katılmamaları uyarısında bulunduğu öne sürülüyor.

Aydın’ın bu girişimlerinden duyulan rahatsızlık partiye yakın yayın organı Ortadoğu’da da açıkça dile getiriliyor. Ortadoğu Yazarı Neval Kavcar, dünkü köşe yazısında Aydın’ın adaylık girişimini eleştirirken, Yüce Divan’da yargılandığı yolsuzluk dosyasını gündeme getirdi. Aydın’ın “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesinden yararlanarak aklandığını öne süren Kavcar, bu nedenle Aydın’dan lider olamayacağını öne sürdü. Aydın’ın teşkilat ziyaretlerinde Kurtuluş Savaşı dönemine sık sık atıflarda bulunduğunu ve kendisini Atatürk zannettiğini savunan Kavcar, “vicdanlarda aklanmamış Koray Aydın’la halktan nasıl oy isteyecekler” diyerek Aydın’ı destekleyenleri eleştirdi.

MHP’de genel başkan adaylığı için ismi geçen Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, “bunlar beni topa sokma çabaları. Bu saçma tartışmaların tarafı olmam” diyerek adaylığının sözkonusu olmadığını açıkladı. Ülkücü kesimin önemli isimlerinden Ozan Arif de aday olmayacağını önceki gün açıklamıştı.