Eşiyle Gölcük Tabiat Parkı'ndaki konukevinde kalan Kurtulmuş, Yedigöller'de gezinti yaptı.

Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetçi olması nedeniyle Türkiye'de gitmedik yer bırakmadığını belirterek, Yedigöller'in tabiat harikası olduğunu söyledi.

HAS Parti lideri Kurtulmuş, gazetecilerin AK Parti ile bütünleşme süreciyle ilgili sorusu üzerine, ''Devam eden bir süreç var. Tabii ki bu süreç kendi içinde devam ediyor. En son olarak da AK Parti'nin büyük kongresinde geçiş süreci tamamlanmış olacak'' dedi.

-''Herkesin görüşlerinden istifade ediyoruz''-

''Bu süreç bir transfer, ittifak, bir koalisyon falan değil. Bu, iki partinin bütünleşme sürecidir'' diyen Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütünleşme daveti yaptığını söyledi.

Bütünleşme sürecinin şeklini gelecek günlerde bütün Türkiye'nin görmüş olacağını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''İki partinin birleşmesi bir koalisyon ya da ittifak değildir. Bu süreç iki partinin kadrolarının bütünleşmesi süreci olacaktır. Böyle olması doğal olandır. Zaten faydalı olanın da bu olduğu kanaatindeyiz. Bunun yönü, yolu, şekli önümüzdeki günlerde netleşecektir. Sayın Başbakan'ın daveti şahsi bir davet değil. Bu anlamda kadroların bütünleşmesine dönük bir taleptir, davettir. Biz de bunu partimizin kurucularıyla değerlendireceğiz ve süreç tamamlanmış olacak.

Partide herkes görüşlerini ifade ediyor. Bu sürece ilişkin müspet veya menfi herkesin görüşlerinden istifade ediyoruz. Herkesin görüşlerini dinliyoruz ama süreç kendi yolunda ilerliyor. İnşallah en kısa zamanda da tamamlanacaktır.''