HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'nın "yemin krizi" partisinde de sıkıntı yarattı. HDP'nin kadın milletvekilleri Eşbaşkan Figen Yüksekdağ başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre, Zana aranarak, yeminle ilgili bilgi istendi. Zana, yemin etme konusunda geri adım atmadı. TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek de, "Bir milletvekili yasama faaliyetini yerine getirmezse iş milletvekilliğinin düşürülmesine kadar gider" dedi. 
'HER ŞEYİ GÖZE ALDIM' 
TBMM'de yemin ederken, "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" dediği için yemini geçersiz sayılan Zana, yemini tekrarlamayacağını açıkladı. Zana, 7 Haziran seçimleri sonrası da "Türkiye milleti" ifadesini kullandığını belirtti. Ancak Zana'nın "Her şeyi göze aldım" açıklaması partiyi endişelendirdi. Zira HDP 1 Kasım'da 59'a düşen vekil sayısının daha fazla düşmesini istemiyor. Yüksekdağ, yemin konusunda geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın tutumunu eleştirdi. 

'VEKİLLİĞİ DÜŞEBİLİR'
TBMM eski Başkanı, Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, bu konuda Anayasa ve iç tüzük hükümlerinin açık olduğuna dikkat çekti. Yemin etmeyen milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılamadığını anımsatan Çiçek, "Bir milletvekilinin yasama faaliyetini yerine getirmesi gerekir. Bu faaliyet yerine getirilmediği zaman iş milletvekilliğini düşürülmesine kadar gider" değerlendirmesini yaptı.