Görev tesliminde, ”Makamlar hiçbir zaman kalıcı değildir. Mahkeme kadıya mülk değildir.”diyerek sözlerine başlayan Osman Çavuş şunları söyledi.
Arkadaşlar Allah muvaffakiyet nasip etsin. Makamlar hiç bir zaman kalıcı  değildir “ Mahkeme kadıya mülk değildir”. Neticede tüzük gereği bizde görevimizi bırakmak zorunda kaldık ve bıraktık.  Siyaset zor bir iştir ve Siyasette kaldığınız her gün yıpranırsınız yeni gelen arkadaşlarda bunu zamanla yaşayarak göreceklerdir. Bu siyasetin geleneğidir. Burada çileye talip talip oldunuz ben hepinize başarılar diliyorum. Bu süreçte bizlere de görev düşerse ben bu göreve talibim hazırım. Gel dediğiniz yere geliriz git dediğiniz yere de gideriz hep birlikte partimizin başarısı için güç birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.
Ak parti bu ülkede güzel işler yaptı bundan sonrada memleketimiz için güzel işler yapacağına da inanıyorum ülkemizdeki bu birliğin devalılığı için bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaya devam edeceğiz. Geriye değil ileriye bakmak zorundayız.
Bir kongre yapıldı ve şu anda mevcut bir başkanımız var burada ve başkanımıza sahip çıkmak zorundayız. Hangi şart ve hangi koşullarda olursa olsun başkanımızı yalnız bırakmamalıyız. Ben Akçaabat’ta dokuz yıl ilçe başkanlığı görevini yürütmüşsem bu benim dayanıklılığımdan, ekonomik gücümün fazla olmasından çok akıllı ya da çok deli olmamdan değil, arkadaşlarımın bana olan desteğindendir. Ben arkadaşlarıma bir kez daha burada huzurlarınızda bütün samimiyetimle teşekkür ediyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Allah yaptıkları hizmetlerin ecrini onlara versin diyorum.  Yeni Başkanımız Ahmet Ziya Öztürk ve ekibine tekrar başarılar diliyorum.
Konuşmanın ardından söz alan Ahmet Ziya Öztürk, Osman Çavuşa bu güne kadar yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti ve bu günden sonrada tecrübelerinden her zaman faydalanacaklarını asla vefasızlık yapmayacaklarını partiye emeği geçmiş insanlar arasında ayrımcılığa meydan vermeyeceklerini söyledi.