Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Bayraktar ile eşi Emine Bayraktar'ı Mardin havaalanında Vali Vekili Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Cuma namazını tarihi Ulu Cami'de kılan Bayraktar, daha sonra çarşı esnafı ve Cami cemaatiyle bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.




Ardından Mardin Müftülüğü tarafından Yay Grand Otelinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Mardin şehrinin hoşgörüsüne değindi.

Mardin'in sıradan bir şehir olmadığını anlatan Bayraktar, şöyle dedi:
''Mardinliler dünyanın en hoşgörü insanları, Mardin, dünyanın en önemli semavi dinleri merkezlerinden bir tanesidir. Bu bakımdan Mardinli olmak aynı zamanda bir övünç ve bir gurur kaynağıdır. Peygamberimiz dünyayı şereflendirmek, güzel ahlakı tamamlamak, dünyaya barışı ve kardeşliği getirmek için geldi. Müslümanların hiç birisinin, insanların hiç birisinin bir diğerinden üstünlüğü yoktur. Müslümanlar kardeştir ve takvaca üstün olanlar daha yukardadır. Bunun için inşallah hem Müslümanların daha iyi pekişmesi, kaynaşması ve Müslümanların huzura, mutluluğa ulaşması için ve dünyanın mutluluğu için bizim peygamberimizin yoluna, peygamberimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bu güzel günler İslamiyete barış getirsin. İslamiyete mübarek olsun. Kardeşliğimizi artırsın.''





Konuşmadan sonra Bakan Bayraktar Kutlu Doğum etkinliğine katılan Mardin-Diyarbakır Metropoliti Salibe Özmen, İl Müftüsü Ali Coşkun ve Milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin tarihi dönüşüm proje ile Mardin'i aslına dönüştüreceğini söyledi.
İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Bayraktar, Mardin Vali Vekili Turan Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre ilin sorunları hakkında Erdoğan'dan bilgi aldı.


''Tarihi Dönüşüm Projesi''' hakkında brifing alan Bayraktar, Valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ olarak Mardin'de güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Proje kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü belirten Bayraktar, ''TOKİ Mardin'i aslına dönüştürecek. Tarihi derinliğini, yöresel mimariyi, tarihi kimliğini yansıtacak yeni bir yapılanma içerisinde giriyoruz. Bu uzun bir süreye yayılacak 8-10 yıllık bir proje. Tabi Başbakanımızın da bu konuda müzaheretı var. Bir tarafta Vali var, diğer tarafta da belediye var. Kültür Bakanlığı ayrıca proje içerisinde. Biz de Şehircilik Bakanlığı olarak projeyi beraber yürüteceğiz. Çok güzel olacak Mardin inşallah'' dedi.




Bakan Bayraktar daha sonra beraberindeki heyetle birlikte BelediyeBaşkanı M. Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında aldı.





Mardin'de incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, AK Parti Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner ve Diyarbakır milletvekili Oya Eronat ile Mardin Belediyesi'ni ziyaret etti.
Belediye Başkanı Ayanoğlu tarafından karşılanan Bakan Bayraktar ve beraberindekilere, belediyenin yürüttüğü çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu.





Daha sonra basına kapalı devam eden ziyarette Belediye Başkanı Ayanoğlu, Bakan Bayraktar'a gümüş bir isimlik hediye etti.