CHP’li Akgöl, TBMM yerleşkesi içerisinde, milletvekili kulislerinin bahçelerine içerisinde ısıtıcıların, masa ve sandalyelerin, kül tablalarının bulunduğu sigara içilebilecek alanlar yapıldığını belirterek, "Personel ve ziyaretçiler tarafından kullanılan bu alanlara kış koşullarını da dikkate alarak ısıtıcıların takılması ve diğer malzemelerin de konması için bir çalışma yapılmakta mıdır? TBMM yerleşkesi içinde yapılan bu sigara içme bölümlerinin her biri kaç liraya mal olmuştur" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, TBMM yerleşkesi içerisine büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 3 tip olmak üzere toplamda 7 adet sigara içme kabini yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu kabinler; 1 tip (3 adet) 29 bin 250 TL + KDV, 2 tip ( 3 adet) 17 bin 700 TL+KDV, 3 tip (1 adet) 8 bin 300 TL+KDV’ye mal olmuştur."

-MİLLETVEKİLİ, PERSONEL VE ZİYARETÇİLER İÇİN DÜZENLEME YAPILDI-

Meclis Başkanvekili Sağlam, kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında sigara içme yasağı uygulanmaya başlanmasıyla birlikte TBMM yerleşkesi içerisinde milletvekili, personel ve ziyaretçiler için düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Sağlam, TBMM yerleşkesi içerisinde, milletvekillerinin kullanımı için milletvekili kulislerinin bahçelerine, personel ve ziyaretçi kullanımı için de Halkla İlişkiler Binası ile Ziyaretçi Kabul Binası çevresine sigara içme kabinleri yapılarak sigara içilebilecek alanların kullanıma sunulduğunu ifade etti.

-VEKİLLERDEN TALEP GELDİ-

Sağlam, söz konusu alanları kullanan milletvekillerinden gelen talepler doğrultusunda da milletvekilleri tarafından kullanılan kabinlerin içerisine ısıtıcı, masa ve sandalye konulduğunu kaydetti.

-PERSONEL VE ZİYARETÇİLER TARAFINDAN KULLANILAN KABİNLERDE ISITICI KONULMAMASI-

Sağlam, TBMM Başkanlığı olarak kanunun amacına uygun düzenleme yapabilmek adına, personel ve ziyaretçilerin sadece sigara içmeye yönelik acil ihtiyaçlarını giderebilmek için kabinlerde kapalı alanların tesis edildiğini söyledi.

Meclis Başkanvekili Sağlam, personel ve ziyaretçilerin kullandığı kabinlerde ısıtıcı ve diğer malzemelerin konulmaması yönünde bir çalışmanın olmamasını da şu sözlerle anlattı:

"TBMM ziyaretçi profilinde 18 yaş altı ziyaretçilerin varlığı ile staj eğitimini TBMM’de yapan meslek lisesi stajyer öğrenciler de göz önüne alındığında özellikle Halkla İlişkiler Binası ile Ziyaretçi Kabul Binası çevresinde bulunan sigara içme kabinlerinin sigara içmeyi teşvik edici olmaması önem arz etmektedir.

Personel ve ziyaretçiler tarafından kullanılan kabinler içerisine ısıtıcı ve diğer malzemelerin konulması yönünde bir çalışmanın yukarıda belirtilen açıklamalardan dolayı uygun olmayacağı değerlendirilmektedir."