MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Trabzon halkına seslendi. Yaptığı açıklamada İl Başkanı Demeli sokakların Türk Bayrakları ile süslenmesini istedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Vatan, millet ve bayrak sevgisi her şeyin üstünde ve önündedir. Bu dönemde Milli şuurla hareket etmek herkesin boynunun borcudur. Bu yüzden kişisel menfaatleri bir kenara bırakıp milli duygularımızı ön plana çıkartarak Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak diğer siyasi partilere, yerel yönetimlere ve kamuoyuna çağrıda bulunmak istiyoruz.
Ülkemiz çok karışık ve zorlu bir süreçten geçmektedir.  Vatanımızın bekası ve milletimizin huzuruna kast eden hainler kahpe saldırılarla bağımsızlığımıza, bütünlüğümüze ve birliğimize zarar vermeye çalışmaktadırlar. Bu değerler uğruna ülkenin bekası için evlatlarımız şehit olmaktadırlar. Hiçbir evladımıza zeval gelmesine razı olamayız. Varlıklarına sahip çıkmak kadar aziz ruhlarına saygı duymak da asli görevimizdir.
Siyasi rekabet fikir ile olur. Halka anlatılır ve halk tercihini yapar. Bu sebeple bu kargaşa ortamında girecek olduğumuz 1 Kasım 2015 genel seçimleri sürecinde bahsettiğimiz konuları dikkate alarak bütün siyasi partileri sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sokaklarımızda, caddelerimizde ve evlerimizde parti amblemi olan bayrakları değil bağımsızlığımızın sembolü olan ve rengini şehitlerimizin kanından alan “Türk Bayrağı”nı kullanmayı, bu hususta birlik olmayı ve örnek tavır sergilemeyi öneriyoruz. Bundan önceki seçimlerde siyasi parti amblemli bayrakların gösteriş adına duyarsızca kullanıldığını; halkı rahatsız ettiğini ve çevre kirliliğine yol açtığını da göz önüne alırsak çağrımızın ne kadar yerinde ve gerekli olduğu gerçeğini görebiliriz.
Bu konu ile alakalı Trabzon Valiliği ve gerekli mercilerle de görüşeceğiz. Vali Bey’den siyasi parti temsilcilerini toplayıp bu durumu anlatmasını isteyeceğiz. Bu karar, kırgın siyasetin de önüne geçecek oluşabilecek aksiliklere de engel olacaktır. Saygı çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde daha hoşgörülü bir seçim geçirmek şehrimize hizmet açısından daha faydalı olacaktır. 
Yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.