MHP Trabzon İl Başkanı Birinci, İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile Başbakan Erdoğan’ın “Türk Futbolunu kurtarmak için 5 yıl Avrupa’ya gitmesek ne olur” sözlerini değerlendirdi.
Başbakan’ın bu mukayesesinin gece ve gündüz gibi farklı olduğunu ifade eden Birinci, “ İngiliz holiganlar tribünlerde çıkardıkları yangın sonucu 39 insanın ölümüne neden oldu. İngiliz başbakanı çıktı dedi ki, “Bu hayvanlardan ben Avrupa’yı kurtaracağım” hayvanlar kime dedi. Orada İngilizleri çok sıkıntıya düşüren İngiliz Holigan taraftarlarına bunu söyledi. UEFA O dönem İngilizlere 3 senelik cezaya hazırlanırken “Hayır bunlara az dedi 5 sene Avrupa’dan çekiyorum” dedi.


GECE VE GÜNDÜZ FARKI
Burada İngiliz Başbakanı ülkesini ve takımlarını çok iyi temsil ederek dünya kamuoyundan büyük destek aldı. Orada olan oydu.
Bizde olan ise maalesef geçen sene Trabzonspor’un mücadelesi masada birileri tarafından gasp edildi. Trabzonspor üzerinden, bu takıma gönül verenler mağdur oldu. Bizi haksızlığa uğratan FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın en büyük destekçisi onu bu yollara da sevk eden Başbakan Erdoğan’dır.
Bugüne kadar ezbere hiç bir şey söylemedim. Bunları siyaset olsun diye söylemedik. Hatırlarsınız Başbakanın o şampiyonluk yarışı kızıştığı dönemde Aziz Yıldırım ve Alex’i makamına davet etti, orada karşılıklı forma alışverişi ve başarı dileklerinden sonra dönüyor ‘Aziz bey bu hafta kazaya uğramayız” diyor. Aziz bey’de ‘Uğramayız, biz her türlü önlemi alıyoruz” diyor.
Aziz beyde ordan çıkıyor “Saha dışı yaptığı çalışmalar fevkalade iyi olmuş demek ki Başbakan’da bir kazaya uğramayız” diyor dimi” dedi.
Aziz Yıldırım’ın Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardında şike sürecindeki çalışmalarına hız verdiğini ileri süren Birinci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu tapelere de baktığımız zaman Aziz Yıldırım, bu şike süreci ile başlayan çalışmaların da sürat kazandığını görüyoruz. Başbakan’ın Aziz Yıldırım’ı çağırdıktan sonra Yıldırım’ın bu çalışmalarda ne kadar hızlandığını savcının iddianamesinde göreceksiniz.
Burada Trabzonspor mağdur… Kim hak yemiş Fenerbahçe yemiş. FB’yi kurum anlamında suçlamak doğru değil. Burada Aziz Yıldırım’ı ve etrafındaki ekibi suçlamak gerek. İşin bir gerçek tarafı var Aziz Yıldırım, FB menfaat sağlasın diye yaptı. Bu çalışmalar sonucunda Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonluk kaybedildi”

KİRLİ EMELLERİNE ALET ETMESİNLER

Başbakan Erdoğan’a eleştirilerini devam eden Birinci, “Bu ülkeyi yöneten Başbakan hangi tarafta olması lazım. Haklının yanında olması lazım. Haklının yanında değil, haksızın yanında. Başbakan mazlumun yanında değil zalimin yanında. Bu başbakana özellikle son tavır ve davranışı hiç yakışmıyor. Başbakanın bu ifadelerinden sonra Federasyon Disiplin Kurulu’nun içerde alacağı kararın basına yansıması var.
Disiplin Kurulu şöyle diyecekmiş… Şike var, ama bu şike sahaya yansımamış. Bu saha dışında gerçekleşmiş. O zaman sahaya yansımamışsa FB’nin kazandığı şampiyonlukta sorun yok. Aziz Yıldırım ceza almalı ama Fenerbahçe ceza almamalı. Yani Trabzonspor’un şampiyonluğu verilmeyecek.
Ben buradan Trabzonsporlu olarak sesleniyorum. Sayın Başbakan mazlumun yanında değil, zalimin yanında . Eğer bu kupa Trabzonspor’a verilmeyecekse bunun bir numaralı müessibi Başbakan Erdoğandır. Lütfen bizim kupamızı versinler. Kirli emellerini bu işe alet etmesinler. Fenerbahçe üzerinden siyaset yapmasınlar. Adaletli davransınlar. Bugüne kadar siyaset arenasında yaptıklarını futbola taşımasınlar. İktidara mazlum olarak geldiler zalim oldular.
Ama bu zalimliğin cevabını önümüzdeki günlerde Trabzonsporlular verecektir” dedi.


FARUK ÖZAK EYYAMCILIK YAPTI
Trabzonspor Milletvekili Faruk Özak’a da yüklenen Birinci, “Başbakan bu açıklamaları yaptıktan sonra bu işi yumuşatmak Trabzonsporluların tepkisini kırmak için bir açıklama yaptı. Başbakan bu açıklamaları yaptı ama Trabzonspor’un kupasının verilmeyeceğini söylemedi. Maalesef eyyam yaptı. Samimi davranmadı. Faruk Özak’a yakışan şuydu. Bu şampiyonluğu biz hak ettik, kupamızı verin diye baskı yapmalıydı. Başbakanın söylediklerinin doğru olmadığını söyleme cesaretini göstermeliydi. Ama maalesef bunu gösteremedi” dedi.
Kemalettin Göktaş’a açıklamalarından dolayı teşekkür eden Birinci, Spor Bakanı Suat Kılıç’a ise, “ Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzonspor’un formasını sırtına geçirmekten imtina etti. Ama Fenerbahçe formasını sırtına geçirmekten imtina etmedi. Bir Trabzonlu olarak iyi bir Trabzonsporlu olarak bir Trabzonluyu buradan kınıyorum. İnşallah oda adaletli davranma noktasına gelir” diye konuştu.


SADRİ ŞENER İSTİFA ETMELİ Mİ?
Başkan Sadri Şener’in ‘Eğer kupa Trabzon’a gelmezse istifa etmeli mi?” şeklindeki soruya ise Birinci, “Şimdi belikli Sadri bey Trabzonspor’un menfaatlerini savunamama gibi bir pskilolojinin içerisinde. Ama şu aşamada Sadri beyin istifa etmesi Trabzonspor’a zarar verir. Biz Sadri bey’den şunu bekliyoruz. Temsil ettiği camianın menfaatlerini hiçbir etki altında kalmadan korumasını bekliyoruz. Beyanatlarını buna göre vermesini bekliyoruz. Bütün Trabzonsporluların işte başkanımızı budur diye bekliyoruz” şeklinde cevap verdi.


Kaynak: 61saat.com