61SAAT- Milliyetçi Hareket Partisi’nde dün yapılan il kongresinin ardından 401’e 124 oyla başkan seçilen Muammer Demeli, bayrağı kongrede yarıştığı mevcut il başkanı Nihat Birinci’den devraldı.
Devir teslim töreni için bugün il başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda duygusal bir konuşma yapan Birinci, “Orada iki listenin bir tanesi kazandı. Ben asla hiç kırılganlığa, alınganlığa düşmedim. Çünkü bizim inancımız ki bizim kollarımız uzadığı zaman uzayan kollarımız bizden oluyor. Benim adıma hiçbir sıkıntı yok. Mezara kadar MHP’ye borcu olduğuna inanan insanlardan biriyim. Mezara kadar partiye olan borcumu ödemeye devam edeceğim.

SIKINTILI İŞLERDE ELEŞTİRECEĞİZ
Bundan sonra bu sorumluluğu yerine getireceklerini, bayrağı bıraktığımız yerden daha ileriye taşıyacaklarını umuyoruz. İyi yaptığı işlerde kendilerinin destekçileri olacağız. Bunu da kamuoyunda paylaşmaktan çekinmeyeceğiz. Ancak sıkıntılı işlerde de onları münasip zeminlerde kendi yüzlerine söyleyeceğiz. Dolayısı ile yeni seçilen yönetimi tebrik ediyorum. Bu ağır sorumluluğun altına girme cesareti gösterildiği için kendini kutluyorum” dedi.

KAZANAN MHP OLDU
Birinci’nin ardından konuşan Demeli ise, “Burada kazanan MHP. Kaybeden kimse olmadı. İnşallah bundan sonra MHP’de birliğin dirliğin vakıf olduğu bir yönetim şekli göreceksiniz. MHP’nin oylarının yüzde 25’lerde 30’larda yarışını göreceksiniz. MHP’nin en yakın seçim olacağı yerel yönetimlerde belediye başkanlığını bizim aldığımızı göreceksiniz. İnşallah genel seçimlerde de MHP’nin 3-4 milletvekiline sahip olduğunu göreceksiniz. Bizim tek hedefimiz MHP’yi iktidar yapmak. Kardeşliğin birliğin tekrar hasıl olması için mücadele etmektir.“ dedi.

Öte yandan MHP’de dün yapılan kongrenin ardından hemen 1 gün sonrasında yapılan devir teslim töreni ise dikkat çekti. 3 gün itiraz süresi olan kongreyle ilgili MHP’nin mevcut yönetimi yeni yönetimin önünü açtı.

KAYNAK: 61SAAT.COM