Trabzon’un Of İlçesi’ndeki kalede dalgalanan fakat 2 aydır yerinde olmadığı için basın yayın organlarına konu olan Türk Bayrağı yeniden aynı yerde dalgalanmaya başladı. MHP Ortahisar Grup Başkanı Çakıroğlu’nun tepkilerine cevaben ‘Oflular bayrağına aşıktır, bunu bilmeyenler cahil olmalı’ diyen AK Parti İlçe Başkanı Terzioğlu’na da cevap gecikmedi. Çakıroğlu ’75 gündür bayrak yerinde yoktu. Aşktan dem vururken daha dikkatli olun’ dedi.

MHP Ortahisar Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun Of İlçesi MHP İlçe kongresinde gündeme taşıdığı Of’taki bayrak krizinde nihayet mutlu sona ulaşıldı.  Bilindiği üzere yıllardır Of kalesi üzerinde dalgalanan Türk Bayrağı son iki ay yerinde yoktu.  Bu Of ilçesinden yayın yapan canliof.com haber sitesi tarafından gündeme getirildi.
Ardından MHP Ortahisar Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’da aynı konu üzerine Of İlçesi MHP Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı ve Of’u 75 gün bayraksız bırakan zihniyete ağır eleştirilerde bulundu.

Sonraki süreçte Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun çelişkili açıklamaları kafaları karıştırdı.
Belediye Başkanı ‘Mekanizması bozuk tamir ettiriyoruz’ derken İlçe Başkanı ise ‘Bayrağı yenilemek için koydurduk, Oflular bayrağına aşık insanlardır. Bunun bilmemek için cahil olmak gerekir’ ifadelerini kullandı.

ÇAKIROĞLU ‘BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK’

MHP Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Çakıroğlu konuyla ilgili bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı ‘
"Of' un  dinine, bayrağına, diline, Ülke sevgisine ve manevi değerlerine bağlılığının tartışılmaz bir gerçektir. Bayrak sevgisinin tartışılmaz bir aşk olduğunu söylemek ten  başka gayemiz zaten olmadı olamazdı, Lakin bu Bayrak sevgisine ve aşkına  75 gündür tepkisiz kalanlar aşktan akıldan dem vururken daha dikkatli olmalıdır
 İlçe Başkanı  adıma yöneltilmiş cevabında kalede bulunan bayrağın yenilenmek için indirildiğini söylemişse de konuyu araştırmamızı önermiş. Of Belediye Başkanı Sayın Salim Sarıalioğlu yaptığı açıklamada bayrağın asılı olduğu direğin mekanizmasının arızalı olduğunu belirtmiştir.Şimdi her iki verilmiş cevabı inceleyerek çıkartmış olduğum sonuç iki farklı cevap  İlçe Başkanının konuya duyarsızlığını ortaya koymaktadır, adeta Başkanı yalanlar türündendir.

 Siyasi malzemeden uzak anlayış ile sadece bayrağın oradan neden indirildiğini sorduk ve Kongremiz de ,söz aldığım konuşmada "Of'ta bu hale gelmişsek Allah sonumuzu hayır etsin. " demekle birlikte sadece MHP Teşkilatına değil tüm Of' lulara seslenişimdi.

 Her iki cevabı değerlendirdiğimde bayrağın yenilenmesi için ve mekanizmanın tamir edilmesi için 2 ay uzun süredir.

 Konuşmamın içindeki söylemdeki haklılığımı gecen zaman göstermiştir Bugün bayrağın yerinde olduğunu görmek beni mutlu ettiği kadar tüm ofuda memnun etmiştir.

 Bu bir karşılık verme değil kendilerinin çelişkileri tanıdık geldiğini ifade ederek , Cumartesi söylediğimizin Salı günü gerçekleşmesi Demokrasilerde ki dengenin göstergesi  ve muhalefet olarak denetleme görevimizi ifa ettiğimizi belirtmek isterim.

 Taktiri Of Halkına Bırakıyorum