MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Semih Yalçın, ana dilde savunma hakkının verilmesini ihanetle eş değerde gördüklerini belirterek bu kararın Türkiye;de yaşayan ve Türk toplumuyla kaynaşmış bazı küçük alt kültür gruplarını da tahrik edeceğini ve tamiri imkansız sosyal yaraların açılmasına yol açacağını savundu.

Yalçın, ''Anadilde savunma hakkını düzenleyen yasa teklifi'' ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla birlikte inşa edilen "Türk Milleti" düsturunun ifade ettiği yalın ve evrensel hakikati yok sayan kadrolar, devletin iliklerine kadar nüfuz etmiştir. Bu işbirlikçi kadrolar eliyle millî varlığımızın, bağımsızlığımızın ortak paydası ve timsali olan ses bayrağımız Türkçe, ilk defa tartışma konusu yapılmıştır'' görüşünü ifade etti.

Semih Yalçın, şunları kaydetti:

''MHP olarak; elbette anadilin konuşulması, anadille anlaşılması ve bu yolla iletişimin sağlanmasını insani bir durum olarak kabul ediyor ve saygı duyuyoruz. Zaten bu konuda fiilen bir yasak da yoktur. Ancak ülkenin içinde bulunduğu böyle namüsait bir ortam içinde anadilde eğitim ve anadilde savunma isteklerinin yasal düzenlemeler yapılarak karşılanmasının, farklılaşmayı ve başkalaşmayı tetikleyeceği endişesini de göz ardı etmiyoruz.

Türk milletinin resmi dilinin Türkçe olduğu kesin hükmü asla değişmemelidir. Eğitim ve yargı dilinde teklik anlayışının bozulmasına izin vermek, kamu kurumlarının işleyişinde de önü alınamaz karışıklık ve keşmekeşe zemin hazırlayacaktır. Söz konusu tavizler; nihaî olarak milletin dağılması, ayrışması ve parçalanması anlamına gelecektir.

İhanetle eş değerde gördüğümüz ana dilde savunma hakkının verilmesi kararı, Türkiye;de yaşayan ve Türk toplumuyla kaynaşmış bazı küçük alt kültür gruplarını da tahrik edecek ve tamiri imkânsız sosyal yaraların açılmasına yol açacaktır. Bu tür düzenlemeler, Türkiye;nin önündeki sorunları çözmek şöyle dursun bilakis ayrılıkçı talepleri ve PKK terörünü azdıracak, kanlı örgütün eylemcilerini şımartacaktır. Çünkü bölücüler güruhu demokrasi adına sunulan her türlü tavizin ardından yenilerini gündeme getirmektedir.''