MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü tarafından kaçırılma olayıyla ilgili, ''Hüseyin Aygün, BDP hariç PKK'nın milletvekilleri içerisinde kaçırabileceği en son kişidir. Hüseyin Aygün'ün görüşleri ile PKK'nın görüşleri arasında fark yok denecek kadar azdır'' dedi.
Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılma ve ardından serbest bırakılma olayına değinerek, ''Kaçırılması da serbest bırakılması da soru işaretleriyle doludur'' diye konuştu.
Aygün'ün seçim sırasında Tunceli'de dağıttığı seçim beyannamesinde öne sürdüğü birtakım isteklerin aynı zamanda Abdullah Öcalan'ın ve PKK'nın da istekleri olduğunu iddia eden Yeniçeri, şöyle devam etti:
''Doğrusu Hüseyin Aygün, BDP hariç PKK'nın milletvekilleri içerisinde kaçırabileceği en son kişidir. Hüseyin Aygün'ün görüşleri ile PKK'nın görüşleri arasında fark yok denecek kadar azdır. Kibar ve nezaketli teröristler Hüseyin Aygün'ü serbest bıraktıktan sonra Aygün yaptığı açıklamada, kendisini götüren teröristler için övücü sözler ediyor ve kendisinin propaganda amaçlı götürüldüğünü söylüyor.''
CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplama girişimini de eleştiren Yeniçeri, ''Şemdinli'de terör saldırısı sürerken TBMM'nin olağanüstü toplantısı TBMM'yi panik havası içinde gösterecek ve dolayısıyla da ülkede panik havası yaratmış olacaktı. Kaldı ki PKK Şemdinli'de baskın yemiştir. Türk güvenlik birimleri doğru istihbaratla işi doğru yapmıştır. İşin can alıcı yanı CHP'nin terör konusunda kafasının fena halde karışık olmasıdır'' şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in biber gazının doğal malzemeden üretildiği ve sağlığa bir zararının olmadığına ilişkin sözlerinin bir gazeteci tarafından hatırlatılması üzerine Yeniçeri, ''Özellikle kalp krizi riski taşıyanların, yüksek tansiyon riski altında olanların çok büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya geldiğini Sayın İçişleri Bakanı'nın da bilmesi gerekir'' dedi. Yeniçeri, biber gazı kullanılmayacak ya da en az kullanılacak bir Türkiye umudunu da dile getirdi.