MHP Trabzon Milletvekili, Genel Başkan Adayı Koray Aydın, partisinin 4 Kasım'da yapılacak olağan kurultayı öncesinde çıktığı Trakya turu kapsamında Tekirdağ'a geldi. Aydın’ı sabah erken saatlerde Yenice beldesinde yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla MHP Eski Çorlu İlçe Başkanı Saral Sarıalioğlu, Metin Bostancı, Hamdi Budak ve partililer çiçeklerle karşıladı. Partililerle tek tek tokalaşan Aydın’a ‘Devlet gidecek Koray gelecek’, ‘Başbakan Koray’ diye tezahüratlar yapıldı. Daha sonra MHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Aydın, burada parti delegelerine bir konuşma yaptı.

Gazetecilerin sorunlarını cevaplandıran Aydın, isim vermeden Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Sandık konulsa seçimi kazanacaklarını ifade eden Aydın, “Bu yarışın MHP’de daha iyi ve güzelin yakalanmasına dönüşmesini arzu ediyorum. Bizim kişiliklerle işimiz yok. Kişiliklerle ilgili söz ve söylemlerden bulunmayız. Bu yarışta MHP’nin fikri haznesinin genişlemesini arzu ediyoruz. Türkiye’nin her tarafında ortaya koyduğumuz düşüncelerin geniş kitleler tarafından kabul edildiğini gördük. Bugün sandık koysak biz kazanırız. 4 Kasım2daki kongreyi sadece MHP’liler takip etmiyor. AK Parti zulmünden bıkmış kitlelerin gözü bu kongrede. Herkesin gözü bizde CHP’nin alternatif olmayacağını kesin. Herkes alternatif olarak MHP’yi görüyor.” dedi.
Bir gazetecinin cemaatlerle ilgili düşüncesini sorması üzerine Aydın, “Bizim partide kongre döneminde aday çıkanlarla ilgili mutlaka bir şey söyleniyor. Ben bu partide çocukluğumdan beri siyaset yapıyorum. Bilinen bir insanım. Bu sözlerin hiçbir değeri yoktur. Boş sözlerdir. Ben hiçbir cemaatin üyesi değilim. Hiçbir cemaate bağım ve bağlantım yoktur. Bunun olmadığını bu sözleri söyleyenler de biliyorlar. Seçim zamanında bunların dile getirilmesini zayıflık işareti olarak görüyorum.” dedi.


MHP’NİN CEMAATLERE YAKIN OLMASI ZARURET
MHP’nin cemaatlere yakın olmasının zaruret olduğunu kaydeden, “MHP’nin bütün cemaatlere eşit olmasını yakın olmasını, bu cemaatler içinde oy verecekler kitlelerin oyuna da talip olmasını iktidar isteyen bir parti için de zaruret olarak görüyorum. Bütün cemaatlere eşit mesafede olacak bir çizgi içinde olmasını, o cemaatlerden de MHP’ye oy verecek, oylarına da talip olabilecek yapılanmayı yapmayı zaruret olarak görüyorum” dedi.
Koray Aydın, Tekirdağ'daki temaslarından sonra sırasıyla, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale ile Trakya turuna devam edecek.