MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun partisini şehit cenazelerinden nemalanmakla suçladığını hatırlatarak, ''MHP'yi şehit kanından nemalanmakla suçlayacak en son kişi, 30 bin kişinin ölümünden sorumlu bebek katili bölücübaşının avukatıdır'' değerlendirmesinde bulundu.
Yalçın, yazılı açıklamasında, CHP'nin terör sorunuyla ilgili adımlar atarken iktidar partisinin denediği başarısız açılım yöntemlerini benimsediğini ve böylece daha başından yanlış yola girdiğini savundu.
CHP'nin ''Küresel güçler ve bunların taşeronu bölücü terör örgütünün talepleri karşısında milli bütünlüğü ve Cumhuriyetin değerlerini savunması gerektiğini'' ifade eden Yalçın, ''Ancak anamuhalefet partisi, Atatürk çizgisini tamamen terk etmiştir. Yeni CHP, yeni bir açılımcı ve teslimiyetçi politikayla malul durumdadır'' ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, ''MHP'yi şehit cenazelerinden nemalanmakla suçlayarak baltayı taşa vuranlar liginde ilk defa forma giydiğini'' ileri süren Yalçın, şunları kaydetti:
''Bunun halk dilindeki değerlendirmesi şudur; dinime küfreden de bari Müslüman olsaydı. MHP'yi şehit kanından nemalanmakla suçlayacak en son kişi, 30 bin kişinin ölümünden sorumlu bebek katili bölücübaşının avukatıdır. Kiralık milletvekili Tanrıkulu ve onun gibilere hatırlatırız ki MHP, milletin sesi, milletin vicdanıdır. Sözlerinin ayarını tutturamayıp 'Bunun hesabını soracağız' deme cüretini göstermek, haddini bilmezliktir. Tanrıkulu, MHP'den hesap sormak şöyle dursun, kendi kirli siyasi geçmişinin hesabını veremeyecek durumdadır. Kendisinin zaman zaman bölücülerin cenazesine katılarak devlet ve millet aleyhinde yaptığı konuşmalar medya organlarının kayıtlarında mevcuttur. Kiralık vekillerin, şehitlerin mübarek adını ağızlarına almaya bile hakkı yoktur.''