SAADET Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri için yaptığı Büyük Milli İttifak’ın Trabzon aday tanıtım programı dün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına SP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman’ın yanı sıra SP GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli, milletvekili adayları, SP ve BBP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Katılımın çok yoğun olduğu toplantıda önce milletvekili adayları birer selamlama konuşması yaptı. SP GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli’nin konuşmasının ardından ise milletvekili adayları hep birlikte sahneye çıkıp birlik ve beraberlik mesajları verdi. Toplantıda son konuşmayı ise SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman yaptı. Tanıtım toplantısında Büyük Milli İttifak’ın Siyonizm’in dünya genelindeki oyununu bozacağına vurgu yapıldı.

BU İTTİFAKIN OYU YÜZDE 17 CİVARINDA
SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman; Necmettin Erbakan ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun ABD ve İsrail’in iktidar tekliflerine ret cevap verdiğini hatırlatarak, “Bundan 3 ay önce gazetelerde bir haber okudunuz. O haberde ABD ve İsrail Sayın Erbakan’a ‘Gel birlikte hareket edelim sizi iktidar yapalım’ dedi. Ama o reddetti. Aynı teklif Muhsin Yazıcıoğlu’na da yapıldı. O da reddetti. Biz ırkçı emperyalizmin arzusuyla iktidara gelmeyi reddediyoruz. Onlar ‘biz milletin oyuyla iktidara geleceğiz’ dediler. O zaman arzu ettikleri ittifakı bugün mevcut olan genel başkanlarımız Mustafa Kamalak Hocamız ve Mustafa Destici kardeşimiz büyük fedakarlıklarla gerçekleştirdiler. Allah kendilerinden razı olsun. Televizyonlar bazı gazeteler bu ittifakı küçük göstermek arzusuyla yanıp tutuşuyor. Ama bilesiniz ki bu ittifakın Türkiye genelindeki oyu son yaptırdığımız anketlere göre en az yüzde 17 olacaktır. Artık kimse mazeret üretemeyecektir. İşte önünüze en büyük alternatifi iki siyasi partinin genel başkanları koydu. Artık sorumluluk aziz milletimizdedir. SP ve BBP’nin yaptığı bu ittifak neticesinde sanki aday bulamıyorlar da ittifak etmişler gibi dedikodular yapıyorlar. SP’nin 1900’e yakın aday adayı vardı. Mustafa Destici ile görüştüğümüzde aynı şekilde onların da bir o kadar aday adayı var. Aday sıkıntısı olmayan parti bu iki partidir. Çünkü buradaki adayların hiçbirisi menfaat peşinde koşan, milletvekili olma arzusuyla tutuşan insanlar değildir. Bunlar davalarını yeryüzünde hakim kılmanın mücadelesini veren insanlardır. Bizde adaylar alt alta dizilmez. Yan yana dizilir. Hepimiz birinciyiz bu sıralamalarda. Aday olmayanlar bu safın en başında adaylar kadar çalışmaya söz vereceklerdir. Her iki partinin aday adayları listelerde yer almak için kavga etmedi. Genel Merkezlerinin yaptığı listelerde ittifak ettik. 85 seçim çevresinin hepsinde 550 adayımızı gösterdik. Ülkemiz insanların kutuplaştırılmasından medet umulan bir ülke oldu. Kutuplaştırarak oy istiyorlar buna müsaade etmeyeceğiz. Bölünmeyi değil bütünleşmeyi sağlayacağız. Faiz lobilerinin değil milletin hizmetinde olacağız. TBMM’de makamını mevkisini düşünmeyen Milli İttifak’ın milletvekillerine ihtiyacı var. Biz programlı çalışacağız. Her gün nerede kimin konuşacağı programlanacak. Oy dileneceğiz. Bu seçimden sonra ülkemizin bölünmesinden endişe ediyoruz. Gerekeni yapmazsak sorumlu oluruz” dedi. 
TRABZON ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR YERDİR
SP GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli ise tarihte bazı olayların küçük gibi görünen toplantı ve mücadelelerle başladığını belirterek, “Hiç şüpheniz olmasın yeniden dünyada İslam medeniyetinin kurulması mümkün olacaktır. Bu ittifak müminlerin kardeşliğinin en güzel örneğidir. Bu ülkenin kurtulması bize yetmez. Biz Resulallah Efendimizin alnını secdeye koyduğu Mescid-i Aksa böyle durduğu müddetçe biz burada köleyiz. Asla hedefimiz küçük olamaz. Büyük hedeflere yürümekle mükellefiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Fatih İstanbul’u fethetti. 8 yıl sonra Trabzon’u fethetti. ‘Trabzon alınamazsa İstanbul’un fethi tamamlanmaz’ dedi. Trabzon çok dikkat edilmesi gereken bir yerdir. Trabzon’dan yeni bir ses ve çıkışı gerçekleştirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi. 
DÜNYANIN YENİ BİR SÖZE VE SESE İHTİYACI VAR
SP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Muhittin Yıldırım ise bugün dünyanın temel sorunları olduğunu belirterek, ”Dünya alev almış yanıyor. Bu tarihi seçimi bu dönemde yapıyoruz. Dünyada adaletsizlik, ikiyüzlülük, sömürü, gaddar bir zulüm var. Şu anda 80 ayrı bölgenin 80 ayrı yerinde işgal, çatışma var. Dünyada barış ve huzur yok. Tüm bu çatışmalar da İslam aleminde ezilen ülkelerde oluyor. Sadece geçen yıl 51 milyon insan açlık yoksulluk ve çatışmalar yüzünden vatanını terk etti. Yer altında tonlarca altını elması bulunan Afrika’da yerin üstünde insanlar açlıktan ölmektedir. Dünyada bir yılda makyaj malzemelerine 20 milyar dolar harcanıyor. Köpek mamasına 19 milyar dolar harcanırken dünyada 5 milyon çocuk ilaç bulamadığı için can veriyor. Medeniyetler ittifak, dinler arası diyalog diyerek Müslümanların üzerine binen karabasandan sadece Müslümanların payına kan, gözyaşı, işgal ve zulüm düşmektedir. Bu böyle devam edemez. Dünyanın yeni bir söze ve sese ihtiyacı var. Kendimizi küçük görmeyelim. Osmanlı bir ovalık çadırla bir dünya devleti oldu. Yeni ses, fetih, müjde bu salondan bu ittifaktan çıkacaktır. Bu millet yeniden kendine gelecektir. Ahlaksızlığı, yok olmaya doğru gidişi fark ediyoruz. Ben inanıyorum ki bu düğümü bu ittifak çözecektir. Allah’ın izniyle AB’den medet umanlar yarın gelip şu salondaki Yusuf’lardan özür dileyecekler. Bugün Yusuf kuyudan çıkmak üzeredir. Yusuf kuyudan çıkacak. Bu ittifak kuyuya ipi indirdi. Ülke bütünlüğümüz tehlikede. Bir terörist başının ağzına bakılıyor. O dur deyince teröristler duruyor, vur deyince vuruyor. İktidar da aman ne derse yapalım havasında. Böyle bir zilleti bu millet yaşamadı. Bu zilletin faturası ağır olmadan gece gündüz çalışıp bu aldatma zincirini kıracağız. Bu ülkede biz olduğumuz sürece devletimiz asla bölünmeyecek. Bu ittifak Siyonizm’in kurduğu çarkı Allah’ın izniyle bozacaktır” dedi. 
TRABZON İLE İLGİLİ PROJELERE NE OLDU?
Yıldırım Trabzon’un sorunlarına ve söz verilip yerine getirilmeyen yatırım ve projelere de değinerek, “2011 seçimlerinde 61 proje ile karşımıza çıktılar. Bu projeler ne oldu? Nerede Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi, nerede il ve ilçelere destek sözü, nerede kent içi ulaşım master planı, nerede Güney Çevre Yolu, nerede modern terminal projesi, nerede demiryolu projesi.. Milli İttifak’ı meclise sokun orada milletin kendi sorunlarının nasıl mücadelesinin verildiğini görün. Önemli olan sizin heyecanınızdır. Tek vücut olmamız çok önemli. Çok güçlü bir şekilde meclise girip daha sonra da iktidar olacağız Allah’ın izniyle. O zaman Filistin ağlamayacak” şeklinde konuştu.
Program sonrası partililer Meydan Parkı ve Uzunsokak’ta yürüyüş yaptı.
 
Büyük Milli İttifak’ın milletvekili aday listesi ise şu isimlerden oluşuyor: 1-Muhittin Yıldırım, 2-Yahya Aksu, 3-Selçuk Özderya, 4-Ali Üzüm, 5-Mustafa Yılmaz, 6-Fahri Yazıcı