CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törene katılanların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı tezahürata tepki gösterdi. İnce, "Orası Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü kutlama arenası da değil. Herkes haddini bilmelidir, şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmak, kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır" dedi.

İnce, stadyumdaki törenlerin ardından CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve 20 milletvekili ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

Muharrem İnce, ziyarette yaptığı konuşmada, şaşkın ve üzgün olduklarını söyledi.

"Şehitlerimize saygısızlıktır bu yapılan. Stadyuma Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden aynı renk kaşkollarla indirilmiş kıtalar doldurulmuş ve biz şehitlerimizi anarken, orada sürekli olarak ’Recep Tayyip Erdoğan’. Maça mı geldik biz" diyen İnce, "Böyle bir yüzsüzlük böyle bir şımarıklık, böyle bir iktidar şımarıklığını anlayabilmiş değiliz ’ ifadesini kullandı.

"Bunun şehitlerin aziz hatıralarına saygısızlık olduğunu" ileri süren İnce, "bunun terbiyesizlik olduğunu, terbiye sınırlarını aştığını" iddia etti.

İnce, şunları söyledi: "İşin ilginci biz anamuhalefet partisi olarak orada bir konuşma hakkına sahip değiliz. Ama başbakan yardımcısı konuşurken, bindirilmiş kıtalar, ’Recep Tayyip Erdoğan’ diye bağırıyor. O stadyumda Çanakkale’de şehit olmuş 250 bin şehidimizi anmaya geldik biz. Daha dün Konya’da, Afganistan’da şehitlerimiz vardı. Burası AKP’nin futbol maçı değildir. Orası Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü kutlama arenası da değil. Herkes haddini bilmelidir, şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmak, kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır" Çanakkale Valiliği’nin, törenler için hazırladığı afişi gösteren ve "Afişte Atatürk’ün resminin bulunmadığını" ileri sürdü.

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hele bir de afiş var ki evlere şenlik. Bu afişte halkın oylarıyla seçilmiş belediye bir kenara iliştirilmiş. Herhalde bu patates baskısı mıdır nedir? Bunu anlamış değilim. Başbakan başrolde. Bu memleketin sahibi mi Tayyip Erdoğan? Çanakkale harbini Tayyip Erdoğan mı kazandı? Ne hakla? Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz biz. CHP’den bugün 20 milletvekili arkadaşımla birlikte buradayız. Stadyumda da bu bağırışlara tepki gösterebilirdik aslında. Fakat bizim devlet terbiyemiz, bizim siyaset anlayışımız buna müsait değil." İnce, valilik makamının son yıllarda irtifa kaybettiğini, valilerin artık AKP’nin il başkanı olduğunu öne sürerek, "Valiler, devletin valisi olmak konumundan çıktılar. Bu Çanakkale’de de böyle, Yalova’da da böyle, bir başka yerde de böyle" diye konuştu.