Onu Trabzon’dan uğurlayan Ak Parti’de Trabzon’un Ayşe ablası olarak bilinen Ayşe Sula Köseoğlu ile konuştuk. Sosyal paylaşım sitesinde Cumur ile Başbakan’ı beklerken ki son fotoğrafını görenler duygu dolu yorumlar yapmışlar.

Mustafa Cumur'un cenazesi Trabzon'da son yıllarda en kalabalık cenazelerden biriydi. 7'den 77'ye tüm Trabzon cenazeye katıldı. Fakat herkes Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cenazeye katılıp katılmayacağını merak ediyordu. Başbakan Erdoğan cenazeye katılamadı. Çünkü daha önce belirlenen program dahilinde uluslararası bir platformda konuşması olacağı için gelemediğini öğrendik. Lakin Mustafa Cumur'ın eşini arayarak başsağlığı dilediğini ayrıca mezarını d ziyaret edeceğini öğrendik.



SON FOTOĞRAFINI DA O ÇEKTİ

Onu en iyi tanıyanlardan biri de avukat Ayşe Sula Köseoğlu, o da hıçkıra hıçkıra ağladı. Kaza olmadan bir kaç gün önce bir araya geldiklerini belirten Köseoğlu, "Mustafa bey çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Aynı zamanda ağabeyimdi. Onu kaybetmek bizi yıktı. Bana 'Ramazanda umreye gitmek istiyorum' demişti. Nasip olmadı. Trabzon'a çok hizmetleri oldu" dedi. Ayrıca avukat Köseoğlu, Mustafa Cumur ile Başbakan Erdoğan'ı beklerken fotoğraf çekildi ve facebook duvarında paylaştı.

YATIRIMLARIN GERİ GİTMESİNE ÇOK SİNİRLENİYORDU

Ayşe Sula Köseoğlu ile son sohbetini biraz daha derinleştirmek istedik. Köseoğlu şöyle devam etti.

Çok neşeliydi fakat milletvekilliği döneminde Trabzon’a kazandırdığı yatırımların, yatırım programından çıkarılmasına çok içerleniyor sinirleniyordu. Başbakan Erdoğan ile milletvekilliğinden sonraki dönemlerde yaptığı görüşmeleri anlattı. Başbakanımızın çok vefalı bir insan olduğunu sürekli dile getiriyordu. Başbakan onu her görüşünde “Mustafa çalışmalar nasıl gidiyor… Sen çok çalışkan birisin sakın bırakma kendini. Çalışmaya devam” diyormuş.

Cumur milletvekilliği görevinden ayrılsa da bir milletvekili gibi ofisine ayda onlarca kişi iş için geliyordu. Cumur bu manada Trabzonlulara yardım etmek için iş takibi yaptığını ifade etti ve dedi ki, “Her gün en az 10-15 kişi geliyor. İş, tayin, hastalık ile ilgili sıkıntıları olan hemşehrilerimizin taleplerini takip etmeye devam ediyorum. Milletvekilliğinden ayrılsakta, bu görevi kendi yaşantımızla özdeşleştirdik. Ve bundan kopmak imkansız”

YÜRÜMEYİ YASAKLADI

3 saate yakın oturduk Mustafa Cumur ile Beşirli’deki cepte. Sanki bize içini döküyordu. Birde şey anlattı. Yürümek istediğini ilettiği doktoru ona beton yolda yürümesinin sakıncalı olduğunu belirterek yasak koymuş. Toprak veya kauçun zemin harici yürümen yasak demiş. Bende takıldım kendisine, “Fizyotem bizim tedavi edelim seni” dedim. Çok güldü. Çok neşeli ayrıldık. Allah mekanını cennet eylesin.