Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın araması üzerine gerçekleşen görüşmeye ilişkin, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Sayın Barack Obama, bölgesel ve küresel sorunlar hakkında yakın istişare içinde olma çerçevesinde bugün bir telefon görüşmesi yapmışlardır. Sayın Obama, görüşmede, bugün askeri konvoyu hedef alan kanlı saldırı da dahil olmak üzere, son zamanlarda Türk güvenlik güçlerinin ve vatandaşların hayatlarını kaybetmelerine ve yaralanmalarına yol açan saldırılara ilişkin taziyelerini iletmiştir.

Sayın Başbakanımız da Libya’da geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisi Chris Stevens ve üç görevlinin hayatlarını kaybettikleri saldırıyla ilgili olarak başsağlığı dileğinde bulunmuştur

. Sayın Obama, Sayın Başbakanımızın, Bingazi’deki ABD Başkonsolosluğuna ve başka ülkelerdeki diğer büyükelçiliklere yönelik saldırılarla ilgili olarak provokasyona gelmeme uyarısı yapılmasına ve şiddetin kınanmasına öncülük etmesini takdirle karşıladığını belirtmiştir. İki lider, Suriye konusunda ise Şam rejiminin sivillere karşı giderek şiddete başvurması, insani krizin derinleşmesi ve geçiş sürecinin aciliyet kesbetmesi konularında aynı kaygılara sahip olduklarını ifade etmişlerdir.

Sayın Başbakanımız ve Sayın Obama, Suriye kriziyle ilgili olarak, Türkiye ve ABD hükümetleri arasında yakın ve etkin işbirliği doğrultusunda önümüzdeki dönemde de beraberce çalışmaya devam edeceklerini vurgulamışlardır" denildi.