Dağıtıma AK Parti'de ki demokrasi anlayışını sarsmış ve bir çok partiliyi rahatsız etmişti. Genel Merkez tarafından verilen talimatla AK Parti Of ilçesinde bugün kongre yapıyor. Kongre daha önce aday olması gündeme gelen Ünal Çelik, kongre salonunda görülmezken mevcut başkan Hakan Terzioğlu, salon girişinde gelen partilileri karşılıyor. Terzioğlu'nun tek liste ile seçime gireceği gözlenen AK Parti Of İlçe Kongresi'ndeki delegelerin tamamı da değişmiş durumda. Bilindiği üzere Genel Merkez tarafından yönetimi düşen eski ilçe başkanı Fazlı Çapoğlu'nun oluşturduğu tüm delegelikler genel merkez tarafından iptal edilmişti. Of'taki kongreye Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Of Belediye Başkanı Murat Saral, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Erdem Sürmen, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş ve bir çok sayıda partili katıldı.

TEK ADAY TERZİOĞLU

İlçe kongresinde divan başkanı Sait Gürsoy, 15 dakikalık süre bitimine kadar divana Hakan Terzioğlu başkanlığında tek bir liste sunuldu. Bu nedenle tek adayın Hakan Terzioğlu yönetimi olduğunu açıkladı.



Kongrede ilk konuşmayı mevcut başkan ve başkan adayı Hakan Terzioğlu yaptı. Terzioğlu konuşmasının başında Of'a büyük emekleri olan eski milletvekili Kemallettin Göktaş'a, eski ilçe başkanı Fazlı Çapoğlu'na ve tüm partililere teşekkür ederek; "Bu kutsal yolda sizi mahcup etmeyeceğim. Fikirleri açık Of'u Trabzon'un ve Türkiye'nin parlayan yıldız yapmak için var gücümle çalışacağım. Kongremize katılan ve gönülden destek veren hepinizi teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dilerim." dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ise, gerek Of ilçesi ile ilgili gerek Trabzon ile ilgili bugüne kadar yaptıkları istişarelerde yanlış yapmadıklarını belirterek, Hakan Terzioğlu'nun görevini başarılı bir şekilde yerine getirebilmesi adına Of'un tüm dinamiklerinin ona sahip çıkması gerektiğini söyledi. Sayın başbakanımız her zaman samimi bir şekilde hesap yapmadan çalışma arzusu ile mücadele veren teşkilatlar istemiştir. Biz sayın başbakanımızın yolundan ayrılmayan ona sadık siyasetçileriz'' şeklinde konuştu.



Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kısa bir konuşma yaparak, orada olmasına vesile olan herkese teşekkür etti. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin, Trabzon'un ve ilçelerinin hizmet ile buluştuğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Burada ki teşkilatlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada laikiyle çalışıp seçimlerden anlının akıyla çıkacaktır. Ben kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Of Eski Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral ise uzun soluklu bir konuşa yaparak Of'tan Ankara'ya gidiş serüvenlerini anlattı. Konuşmasının selamlama bölümünde Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanımız diye hitap eden Saral, " Burada 12 yıl boyunca hizmet yaptık. Tek gayemiz milletimizin kalbinde müstesna bir yerde ebediyen kalmaktı. Kemalettin Göktaş Bey büyük hizmetler yaptı. Tabi siz teşkilatların buraya katkısı büyük ben bir kaç gün daha buradayım. Daha sonra İstanbul'daki programlara katılacağım. Partimiz Trakya'da zayıf oralara gideceğiz. Oraları da kalkındırmamız lazım. Trabzon önemli bir şehirdir. Trabzon olmadan Türkiye'nin bir ayağı topaldır. Trabzonlu adam oğlu adamdır. " sözleriyle büyük alkış topladı.



Safiye Seymanoğlu'da Türkiye'nin 10 yılda Ak Parti iktidarı ile hizmet atağına geçtiğini belirterek, "Farkındaysanız AK Parti kendi ile yarışır hale geldi. Önümüzde ki yerel seçimlerde de var gücümüzle çalışıp başarılı işlere imza atmalıyız. Bunun böyle olacağına inanıyorum. Yerel seçimlerde oy oranımız yine artacaktır. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre için gönderdikleri tebrik mesajları okundu. Daha sonrada faaliyet raporun okunması ardından seçime geçildi oy. Kullanılan oyların tamamını alan Terzioğlu Of AK Parti Teşkilatlarının seçilmiş ilçe başkanı oldu.