61SAAT HABER SERVİSİ

MHP Trabzon İl Kongresin'de adeta genel seçim havası vardı.

Tek liste ile aday olan Muammer Demeli tekrar MHP Trabzon İl Başkanı olurken MHP Trabzon Grupbaşkanvekili Oktay Vural'ın sözleri kongreye damgasını vurdu.

 Vural Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yürekli olan Trabzon'dan da selam yollar diyerek şu açıklamalara yer verdi.

Oktay Vural, “Aslında çok söz söylendi ama hepimizin gönlünde fırtınalar kopuyordur. Türkiye çok önemli bir dönemeçte sözleriyle katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Trabzon’da olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Trabzonlular mert insanlar yiğit inşalar ile birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Mert insanlara selam olsun. Yüreğin varsa gel Trabzon’dan Kobani’ye selam söyle. Şivan Perverle yürüyebiliyorsan gel Trabzon’da onunla yürü. Buradan sesleniyorum. Bize her yer Trabzon arkadaş. Haydi Trabzon… Çünkü Trabzonlu herşeyi vatan olarak kabul etmişlerdir. Yüreği olan adam Trabzon’da ne diyorsa gelecek Diyarbakır’da da aynısı diyecek. Bu milettin kimliğini bölmek isteyenlerin selamı Diyarbakır’da farklıdır Trabzon’da farklıdır. Bu milletin selamını bölemeyeceksiniz. Onun için gerçekten çok anlamlıdır. Bize her Trabzon bize her vatan.

Bizi teslim almak mı istiyorsunuz. Bir sandıkta teslim almak istiyorular. Bu denklem bir itiraftır. Başkanlık ve çözüm süreci. Ver başkanlığı al özerkliği. Sevgili Trabzonlular bu denklemi itiraf etkimiştir. Ben İmralı ile anlaşmaya vardım. Başkanlık sistemin amacı ve hedefi bir kişisel arzu ve ihtiraslar uğruna terörist başının hayalini gerçekleştirecek PKK Devletini oluşturmaktır. Deşifre olmuştur. Bugün Trabzon’a gelenler AK Parti’de oy veren kardeşlerim. Şu soruyu onlara sorun sizin çözümünüz nedir. Bizi nereye götüreceksiniz. Kandil biliyor ama Trabzon milletvekili gelin Trabzonlulara anlatın bakalım. Neye mutabakata vardınız. Niye Trabzonlulara söylemiyoruz. Niye? Sıkıyor değil mi? Sıkıyor… Yüreğiniz varsa söylersiniz. Erdoğan Bayraktar, gelsin Trabzon’da anlatsın. Başbakanın istifa etmesini gerektiğini söyledi gelsin anlatsın ne oldu o zamanlar. Ama Bayraktar’ın içinde bir Trabzonluluk var. Önce dedi ama sonra olmadı. " dedi