Amatör spor kulüpleriyle ilgili düşüncülerini Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu'yla da paylaştığını onun da bu konuda aynı düşüncelere sahip olduğunu belirten Başkan Genç, "Büyükşehir başkan adayımız Sayın Murat Zorluoğlu ile pek çok konuda görüşme yaparak fikir alışverişinde bulunduk. Yeni dönemde amatör spor kulüpleriyle ilgili fikriyatımı sayın Büyükşehir Belediye bakanımızla paylaştım ve aynı hissiyata sahip olmanın mutluluğu ve motivasyonuyla hem büyükşehir hem de biz bu hizmetleri yapacağız. Bunu burada ifade etmem bir lütuf değil. Bu bizim için vazifedir. Hatta geç kalınmış bir vazifedir. Bunu da samimiyetle ifade etmek istiyorum. Biz aslında bu hizmetlerle amatör spora katkı sağlamamın yanında, gençlerimizi de sporla kurtarıyoruz. Spor yapan gençlerin farklı alanlara meyletmesini önleyerek onları spora yönlendiriyoruz." sözlerine yer verdi.  
TRABZONSPOR RUHUNU OLUŞTURDULAR
Trabzonspor ruhunun oluşmasında amatör spor kulüplerinin çok büyük etkisinin olduğunu belirten Başkan Genç, "Böyle kadim bir şehirde bu şehri büyüten sporumuzun en aktif temsilcileriyle Trabzonspor'umuzun temelini oluşturan, Trabzonspor ruhunu ortaya çıkaran amatör spor kulüplerimizdir... Eğer, biz bugün Trabzonspor'un geleceğine dair bir ümit taşıyorsak, Hüseyin Türkmen'inden Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı'ya kadar gençlerimiz bize ümit veriyorsa bunun temel sebebi Trabzon'umuzdaki amatör spor kulüplerimizdir." dedi.  
LÜTUF DEĞİL, GÖREVİMİZ
Spor faaliyetlerine destek olmayı bir lütuf değil, bir görev olarak gördüğünü belirten Başkan Genç, "Göreve geldiğimiz andan itibaren bir taraftan belediyemizin kuruluş çalışmalarını sürdürürken; diğer taraftan da ASKF'mizle birlikte amatör sporumuza destek olmaya gayret ettik. Futbolu seven bir belediye başkanı olarak da bu işi biz üzerimize vazife edindik. Ve Trabzonspor'umuza da gerek ayni gerek nakdi yardımlarla destek olmaya çalıştık. Ama bu desteği yeterli görmüyorum. Allah nasip ederse, yine vazife alırsak daha kurumsal, daha profesyonel ve daha aktif bir şekilde amatör futbolumuza destek olmaya devam edeceğiz. Adem Söğüt'e  kardeşimize de çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Amatör ruhumuz bizi ayakta tutsun kabul ama bunu sahaya güzel bir şekilde verebilmek adına başkanımızın değindiği futbol sahalarıyla ilgili hususu çok önemsiyorum. Maşatlık'daki sahadaki sorunlardan dolayı ASKF ile birlikte Kavala ve Bulak da güzel semt sahaları yaptık. Bir tane daha Soğuksu'da yapıyoruz. Tabi ki bunlar yetmez." diye konuştu.  
SEMT SAHALARI YAPACAĞIZ
Yeni dönemde amatör sporu desteklemek için mahallelere semt sahaları yapacaklarını belirten başkan Genç, "Yeni dönemde amatör sporumuza, okullarımıza katkı olsun diye mahallelerimize semt sahaları yapacağız. Bunun sözünü buradan açıklıyorum. Boztepe ve Çukurçayır'daki amatör spor kulüplerimizin taleplerini değerlendirerek buradaki belediyemize ait sahayı kira sözleşmesi sona erdikten sonra yenilemedik ve orada antrenmanlar için yeni dönemde bir saha oluşturacağız. Değirmendere, Boztepe ve Necmiati'deki spor kulüplerimizin ücretsiz  olarak hizmetine sunacağız." diye konuştu.  
ADALETSİZLİKLERE ÇOK İYİ CEVAP VERDİK
Konuşmasının son bölümünde beklentilerin ötesinde Trabzonspor'un ligde çok iyi bir durumda olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Trabzonspor'umuz da şu anda ligde çok iyi yerde. Ligde 3.'lüğü ve hatta şampiyonlar ligini gençlerle zorlayacak bir durumda. O gençler şu anda sahada karşılaştıkları adaletsizliklere rağmen buna onurla, gururla bir cevap verdiler. Onları da yürekten tebrik ediyorum. Biz de bu konuda gerekeni yaptık ve düşüncelerimizi ifade ettik. Trabzonspor'umuzu da Değirmenderespor'umuza da ve diğer amatör spor kulüplerimize de yürekten başarılar diliyorum. Ve hepinize teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi. Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, 1967 Değirmenderespor Başkanı Adem Söğüt, ASKF Başkanı Cahit Erdem ile çok sayıda amatör spor kulüp temsilcisi ve sporcu katıldı.